אמפטיה

  • גביית חוב
    טלי | 15/04/2008 15:10

    טוב סיפור קצת ארוך מישהו "דפק" אותי בקניית רכב יד שניה תבעתי אותו בבית משפט וזכיתי בתביעה כאשר נפסק שהוא צריך לשלם לי סך של 20,000 ש"ח + הוצאות משפט וכמובן הריבית המקובלת תוך חודש. מיותר לציין שהאדון לא שילם ולכן פניתי לעו"ד שמתמחה בהוצאה לפועל פתחנו שם תיק וההליך החל. לצערי הבחור רמאי שחבל על הזמן והמציא כל מיני מסמכים להוצאה לפועל שהוא ממש מסכן (כאשר אני יודעת בוודאות שהוא לא) ולכן פסקו שהוא ישלם לי בתשלומים של 400 ש"ח בחודש. שגם מהם כמובן העו"ד לוקח את שכ"ט שלו. התברר לי עכשיו שהבחור כבר חודשיים לא משלם את הסכומים והעו"ד שלי אפילו לא טרח להודיע לי זה ממש מרתיח אותי מעבר לעובדה שאני לא רואה שהעו"ד עושה משהו מועיל כדי לקדם את גביית הכסף אני מניחה שזה בגלל שזה סכום קטן מאוד ופחות מעניין אותו. השאלה היא מה ניתן לעשות? באיזה דרכים אפשר עוד לפעול על מנת לקבל את הכסף ואם אפשר גם יותר מהר בנוסף האם אפשר ורצוי להחליף עו"ד באמצע ? ואם כן איך יודעים שהעו"ד הבא יטפל בי כמו שצריך?

    • אמפטיה
      האופטימית | 15/04/2008 17:44

      אינני עונה לך כאן רק משתתפת בצערך ומזדהה איתך באשר לרגשות ותחושת תסכול כלפי העו"ד. מקוה שיסתדר לך ושבפורום יפנו אותך לעו"ד הגון. אני כן מאמינה שהוא קיים. רק כשתמצאיו/ה תגידי לי גם. האופטימית למרות

      • תודה על התשובה והאמפטיה
        טלי | 15/04/2008 19:07

        זה פשוט מדהים הארץ שלנו מעודדת פושעים הבן אדם רימה אותי בית המשפט פסק לטובתי ועכשיו אני צריכה לרדוף אחרי כל העולם כדי לקבל את הכסף שנלקח ממני כבר לפני כמה שנים ולפי הפסיקה של הוצאה לפועל יוצא שאם אני יקבל את הכסף בעוד 7-8 שנים (אם הוא משלם את כל התשלומים בזמן) אז אני צריכה להגיד תודה ממש שערוריה!

        • חייב שמשקר לגבי יכולתו הכלכלית
          עו"ד איתן שווץ | 16/04/2008 12:08

          זכותו של הזוכה בתיק ההוצאה לפועל לזמן את החייב לחקירת יכולת בכל עת. בחקירה יש לך אפשרות להוכיח שהחייב משקר אולם אם אין לך הוכחות, ראש ההוצאה לפועל לא יקח על עצמו את הסיכון וישאיר את החייב ללא יכולת להתקיים קיום בסיסי.

    • גביית חוב בתיק הוצאה לפועל ואי שביעות רצון מעורך הדין
      עו"ד איתן שווץ | 15/04/2008 18:34

      ראשית, את רשאית לבקש מעורך הדין שמייצג אותך, פירוט לגבי הפעולות שנעשו על מנת לגבות את החוב. כל עוד החייב שילם את התשלומים, נראה שזכה לעיכוב הליכים כגון הליכי מאסר, הוצאת מיטלטלין מהבית, עיקול משכורת ועיקול על חשבון העו"ש. ברגע שהחייב הפסיק לשלם את התשלומים, ניתן לבקש לנקוט כנגדו את כל ההליכים שעוכבו. רצוי שתנסי ליישב את ההדורים עם עורך הדין שמטפל בך, על מנת להביא לזירוז הגבייה, אולם אם לא תצליחי להגיע להבנה, ועורך הדין לא מעוניין להמשיך לטפל בתיק, אז תוכלי לבקש מעורך הדין להפסיק לייצג אותך, ולהעביר את תיק ההוצאה לפועל לטיפולו של עורך דין אחר. העברת התיק לעורך דין אחר, עלולה לגרום לך לשלם שכר טרחה בשיעור גבוה יותר ביחס לסכום החוב ולעיתים זה לא כדאי מבחינה כלכלית.

    • גביית חוב
      פלפל | 17/04/2008 22:43

      עו"ד לרוב חלשים בגביית חובות ומה שזה גם לכ"כ משתלם להם, חוץ מכמה פעולות סטנדרטיות הם לא עושים כלום והחייב כמובן בקלות יוצא נישכר מזה. לדעתי כדי לשקול חברת גביה פרטית, אבל בזהירות. בהצלחה

      • חברות גבייה פרטיות
        עו"ד איתן שווץ | 22/04/2008 00:46

        רוב חברות הגבייה הפרטיות פועלות בניגוד לדין. ואכן, יש ממה להיזהר. ראו הוזהרתם!!!