עיכוב הליכי הוצאה לפועל לאחר הגשת בקשה להכרזת החייב כמוגבל באמצעים

  • עיכוב הליכים
    רן | 15/04/2008 00:22

    שאלה: מה עצם הבקשה להכריז על חייב כחמב"צ לא מזכה את החייב בעיכוב הליכי הוצל"פ נגדו עפילו אם ציין כך בבקשתו? אם לא אז איך ניתן להכריח ראש הוצל"פ להורות על עיבוב הליכים בטרם מתן החלטה על הכרזת חמב"צ? תודה

    • עיכוב הליכי הוצאה לפועל לאחר הגשת בקשה להכרזת החייב כמוגבל באמצעים
      עו"ד איתן שווץ | 15/04/2008 17:58

      לא נהוג לעכב הליכים לאחר הגשת הבקשה עד למתן החלטה בבקשת החייב להכרזתו כמוגבל באמצעים. אם יש צורך בעיכוב הליכים מסוימים, צריך להגיש בקשה נפרדת ולציין מה ההליך שמבקשים לעכב. לצערי לא אחת אנו נתקלים בסירוב של ראשי הוצאה לפועל לעכב את ההליכים עד למתן החלטה בבקשה להכרזת החייב כמוגבל באמצעים, והחייבים חשופים להליכי הוצאה לפועל שפוגעים בהם באופן קשה ביותר, למרות שפנו להסדיר את נושא חובותיהם והביאו את עניינם בפני ראש ההוצאה לפועל.

      • אז מה לדעתך הפטרון?  לת
        רן | 17/04/2008 22:48

        • הפתרון החוקי - הגשת בקשות רשות לערער
          עו"ד איתן שווץ | 05/05/2008 21:38

          על החלטות ראש ההוצאה לפועל