העברת תיק הוצאה לפועל ללשכה אחרת לבקשת חייב

  • העברת תיק להוצ"ל בעיר אחרת
    יוליה | 13/04/2008 20:39

    שלום רב, סבי הוציא לפני יותר משנה וחצי צ'ק ע"ס 250 ש"ח. ככה"נ הצ'ק עבר ידיים שונות והגיע לעו"ד מסוים מעכו. הצ'ק הופקד ולא כובד, אך לא בשל בעיית כיסוי, אלא בשל(כפי שביררנו בבנק כעת) טעות טכנית-חתימה לא תקינה בגב הצ'ק(בעיה בהיסב). לפני כחצי שנה התקבל מכתב מאותו עו"ד בו נאמר שהצ'ק לא כובד וכי סבי חייב כיום יותר מ-1000 ש"ח בשל פיגורים שהצטברו. ניסינו לדבר עם עו"הד ולהסביר את מה שנאמר לנו בבנק, אך זה לא היה מעוניין לשמוע הגיש בקשה בהוצ"ל בעכו. מסתבר שנשלחה הודעה לפני כ-4 חודשים בנוגע לפתיחת התיק, אך סבי לא קיבל אותה מכיוון שנשלחה לכתובת שבה לא גר יותר. שאלתי היא: 1. האם ניתן להגיש בקשה להעברת התיק להוצל"פ באזור מגורי סבי (ראשל"צ) שכן מדובר באדם מבוגר הסובל מנכות, אשר לא יוכל לעשות את הדרך הארוכה עד עכו. 2. האם ישנו סיכוי כי בקשת התנגדות בטענה שהבעיה באי-כיבוד הצ'ק נובעת מהמפקיד ולא מאי-כיסוי בחשבונו של החייב, עשויה להתקבל? עקרונית נאמר לנו בבנק שכל שהיה צריך לעשות הוא להפיק את הצ'ק שוב לאחר שחזר, דבר שלא נעשה. תודה מראש,

    • העברת תיק הוצאה לפועל ללשכה אחרת לבקשת חייב
      עו"ד איתן שווץ | 14/04/2008 00:54

      הכלל הוא כי הזוכה יכול לבחור באיזו לשכה לנהל את תיק ההוצאה לפועל. אולם, בנסיבות מיוחדות רשאי ראש ההוצאה לפועל להיעתר לבקשת חייב להעביר את התיק ללשכה אחרת. הטענה שלך לגבי הסיבה להחזרת השיק, יכולה להתברר במסגרת של התנגדות אם טרם חלף המועד להגשת התנגדות לביצוע השטר.

      • שאלת המשך...
        יוליה | 14/04/2008 12:00

        זה שראש ההוצ"ל יכול להרשות את ההעברה ראיתי בחוק. השאלה שלי היא איך מתבצעת הפרוצדורה של ההעברה??? איך מגישים בקשה להעביר מבלי לנסוע לשם?

        • העברת תיק הוצאה לפועל ללשכה אחרת לבקשת חייב
          עו"ד איתן שווץ | 14/04/2008 13:13

          ניתן לשלוח את הבקשה, בצירוף טופס תמצית הבקשה, באמצעות הדואר, ללשכת ההוצאה לפועל שם מתנהל התיק, כאשר הבקשה מוגשת לפי מספר תיק ההוצאה לפועל. לדעתי ניתן לצרף טופס מסוג "בקשת זוכה 2" לפי סעד כללי "988". את הטופס ניתן להוריד מאתר בתי המשפט. מצ"ב לינק לטופס. בטופס צריך לפרט את תמצית הבקשה.