אי כיבוד פסק דין ע"י חברה לאחר פתיחת תיק הוצאה לפועל

  • אי כיבוד פסק דין ע"י חברה
    ארד | 28/03/2008 13:06

    בהסכם פשרה של בית משפט חברת הרהיטים חייבת להחזיר לי את מלוא סכום הקניה ב- 10 תשלומים בתוספת סכום . החברה לא מעוניינת לשלם. הוצאתי כלפיה צו הוצאה לפועל. ובברור מקביל נאמר לי שהחברה עומדת בפני סגירה. 1. האם חברה יכולה להסגר (לא לפשוט רגל) לפני סילוק כל חובותיה? 2. למי אני צריך לדווח על חובות החברה לפני שתסגר. 3. אם לא משלמת האם אפשר להעביר את החוב לבעלי המניות (חברה פרטית) 4. בפסק הדין נכתב שאני צריך להחזיר לה את הריהוט הפגום. האם אני חייב להחזיר את הריהוט לחברה למרות שהיא לא ממלאה את חובת התשלום כלפי? אודה מאוד לתשובתכם

    • אי כיבוד פסק דין ע"י חברה לאחר פתיחת תיק הוצאה לפועל
      עו"ד איתן שווץ | 30/03/2008 23:06

      חברה לא יכולה להיסגר, אלא לאחר הליך פירוק וחיסול שבמסגרתו ניתנת אפשרות לנושים להגיש תביעות חוב כנגד החברה, לצורך בדיקתן על ידי המפרק. לאחר שניתן צו פירוק כנגד חברה, ניתן להגיש תביעות חוב בתוך 6 חודשים מיום מתן צו הפירוק. לא ניתן לפעול כנגד בעלי המניות אלא בנסיבות מיוחדות, כגון שימוש לרעה בחברה. ניתן לעכב את החזרת הציוד מאחר שמדובר כנראה בחיובים מקבילים, ובאי קיום פסק הדין על ידי החברה, יש בכדי להוות סיבה מצדקת לאי החזרת הריהוט הפגום. רצוי לנקוט בהליכי הוצאה לפועל כנגד החברה בטרם יעוכבו הליכי ההוצאה לפועל או בטרם יעלמו נכסי החברה.