גניזת תיקי הוצאה לפועל ללא פעילות וביעור התיקים

  • תיק הוצל"פ משנת 2003
    רן | 04/03/2008 13:54

    נפתח כנגדי תיק עוד בשנת 2003 ולא בוצעו בו הליכים בשנתיים האחרונות, הבנתי שהתיק יגנז מתי שהוא ואף יבוער - מתי זה יקרה

    • גניזת תיקי הוצאה לפועל ללא פעילות וביעור התיקים
      עו"ד איתן שווץ | 04/03/2008 14:22

      לאחר שנתיים ללא פעילות בתיקי הוצאה לפועל התיק מועבר לגניזה ולאחר שנתיים נוספות, התיק מבוער. הכל לאחר שניתנה הודעה לזוכה בטרם גניזה ו/או ביעור. זה אינו פתרון סופי, ואפשר להמשיך לנקוט בהליכי ביצוע גם לאחר שתיק נגנז או בוער, בכפוף לתקופת התיישנות (למשל פסק דין מתיישן לאחר 25 שנה). יש להיזהר מהזנחה, שכן החובות צוברים ריבית והפרשי הצמדה כחוק, ועלולים לתפוח במידה ניכרת.

      • יש כנגדי תיק בהוצל"פ שלא ידעתי על קיומו כבר 13 שנה
        אבישי מאשקלון | 22/06/2010 01:25

        לפני כ13 שנה חזר לי צ'ק באחד מהרשתות הגדולות על סכום של 250 ש"ח. כנראה שכחתי מקיומו של הצ'ק הזה כי התגייסתי בדיוק לצבא (סדיר) לפני כשבועיים קיבלתי טלפון מעו"ד שבישר לי שיש לי חוב שעומד כיום על כמעט 5000 ש"ח. חשוב לי לציין כי במשך 13 שנה לא קיבלתי אפילו לא תזכורת אחת בעניין. שאלתי אותו איפה הוא היה 13 שנים ולא קיבלתי תשובה מניחה את הדעת. בדקתי באינטרנט וגיליתי כי לא מזמן התקבלה החלטה של שר המשפטים בצו שעה "לנקות" חובות ישנים ולסגור כמה עשרות אלפי תיקים ישנים בהוצ"לפ וכך הבנתי שבגלל זה התקשרו אלי (לפני שהתיקים יבוערו). המשא ומתן מול אותו העו"ד להפחתת הסכום לא הסתיים בסכום שמקובל עלי לאור קשיים כלכליים במשפחתי (יש לי ילד נכה 100% עם הוצאות טיפולים הרבה מעבר לקצבה + חובות רבים). שאלתי היא: א. האם אני צריך לשלם? או שבאמת החוב נמחק. ב. באם אני כן אצטרך לשלם מה הסכום המקובל בהפחתת הריביות שנצברו שלא בתום לב מצדו של הזוכה (נוח לתת לתיק לצבור ריבית מבלי להודיע על כך לחייב) ג. באם הוא בכל זאת יכול להחיות את התיק האם אני יכול לעכב את ההליכים ולהתייצב מול שופט שיכריע את גובה התשלום שאכן מגיע לו לאור 13 שנות השתיקה?