עיכוב הליכים לאחר חקירת יכולת

  • עוד על חקירת יכולת
    חנה | 02/03/2008 22:17

    האם חקירת יכולת מקנה עיכוב הליכים ,או שצריך לבקש את זה מראש הוצלפ בפירוש .באיזה עיכוב הליכים מדובר חוץ ממאסר . תודה

    • עיכוב הליכים לאחר חקירת יכולת
      עו"ד איתן שווץ | 03/03/2008 01:02

      צריך לבדוק אם בהחלטת ראש ההוצאה לפועל, עוכבו ההליכים. אם לא צוין במפורש בהחלטה כי הליכי הוצאה לפועל כאלו או אחרים יעוכבו, צריך לבקש עיכוב הליכים. לאחר חקירת יכולת ניתן לבקש עיכוב הליכי מאסר, הוצאת מיטלטלין מהבית, ביטול עיקול משכורת וביטול עיקול על חשבון העו"ש. אין לראש ההוצאה לפועל לעכב את כל ההליכים, אולם יש שיקול דעת לעכב הליכי הוצאה לפועל נוספים, תוך איזון בין זכויות הנושה לגבות את החוב לבין זכותו של החייב לנהל חיים תקינים, כל עוד החייב משלם את התשלומים החודשיים.