חיוב חייב לעבוד

  • חקירת יכולת
    אביגייל | 25/02/2008 08:52

    בהתייצבותי השבוע לחקירת יכולת דרש ממני כב' הרשם למצוא עבודה כדי לעמוד בהסדר התשלומים.אציין שרק בעלי עובד. הסדר התשלומים ניקבע בהתאם לעובדה שאמצא עבודה. שאלתי האם הדבר חוקי? והאים יכול ראש ההוצל"פ לחייב אותי לעבוד?

    • חיוב חייב לעבוד
      עו"ד חנן חדד | 26/02/2008 15:09

      לא ניתן לחייב לעבוד אולם ניתן לקבוע את צו החיוב בהתבסס על פוטנציאל השתכרות. קרי מה המשכורת אותה יכלת לקבל אם היית עובדת ומכאן לגזור את צו התשלומים.

      • חקירת יכולת-שאלה נוספת
        אביגייל | 26/02/2008 18:08

        ראשית תודה על תשובתך.ושאלה נוספת, הרי אם ניקבע צו תשלומים בהתבסס על פוטנציאל השתכרות כשלמעשה אינני עובדת הכיצד אוכל לעמוד בתשלומים ולסיים את החוב? (אציין שאינני עובדת מסיבות מסויימות שאינן מתקבלות בעיניי כב' הרשם)ושוב, תודה מראש על תשובתך.