יציאה לחול של חייב

  • עיכוב ייצאה לחול בעקבות תיק הוצלפ
    יוסי | 22/01/2008 22:02

    האם יש נוסח מקובל למכתב החתמת ערבים לצורך יציאה לחול? האם התוקף מתבטל האופן אוטומתי עם חזרת החייב ארצה או שיש צורך להגיע לבית משפט ולהצהיר שהחייב חזר? האם מישהו יכול לפנות אלי בתקופה שהחייב לא בארץ ולדרוש ממני לשלם את החובות?

    • יציאה לחול של חייב
      עו"ד חנן חדד | 22/01/2008 22:28

      1. כן במזכירות 2. לא החייב חייב להגיע בעצממו למזכירות לאחר שחזר. 3. תלוי בהחלטת ראש ההוצל"פ. בד"כ לא.

      • נוסח הכתב ערבות
        יוסי | 23/01/2008 20:10

        העורך דין של החייב מבקש ממני לחתום על מסמך בנוסח הבא: אני הח"מ ___ ת.ז___ מהעיר___, ערב באופו אישי לכל חובותיו של מר __ תז ____ בתיק איוד שמספרו _______. כן, אני ערב על התשלומים החודשיים המבוצעים בתיק האיחוד דלעיל בעקבות בקשתו לביטול צו יציאה מן הארץ (זמני) בין התאריכים ____

        • והשאלות
          יוסי | 23/01/2008 20:13

          האם הנוסח מספיק ברור מבחינה משפטית שהערבות על החובות ועל התשלומים היא אך ורק בין התאריכים של הנסיעה. וחוץ מיזה למה אני צריך לחתום אצל העורך דין אם אני חותם אח"כ בבית המשפט - האם העורך דין יוכל לעשות במכת שימוש נוסף? תודה מראש על העזרה!!!! האם יש לך עצות חשובות?? שוב תודה

          • ערבות
            עו"ד חנן חדד | 23/01/2008 21:34

            סטודנט יקר מהשאלה ניכר כי הינה תיאורטית ובלתי הגיונית בעליל. אתה לא אמור לחתום על נוסח אצל עורך הדין אלא במזכירות ההוצל"פ בהתאם להחלטת ראש ההוצל"פץ

            • תודה על המחמאה אבל...
              יוסי | 23/01/2008 21:53

              אני ממש לא מהתחום, ובאמת התבקשתי לחתום "במטרה לקדם תהליכים", העו"ד טוען שכך הוא יכול להעביר את על הניירת מראש ולקצר את הבירוקרטיה!!!

              • ערבות
                עו"ד חנן חדד | 23/01/2008 22:12

                אין סיכוי שעו"ד גד לך משו כזה. גם בתור סטודנט אתה רשאי לשאול שאלות ולקבל מענה. תחסוך ממני את השאלות הלא הגיוניות בעליל!

                • אני באמת מנסה להבין מדוע??
                  יוסי | 23/01/2008 22:24

                  חנן ידידי, אני באמת ובתמים שואל ואף נהייה יותר מודאג מתשובותיך. אני מבין מדבריך כי לחתום על טופס כזה הוא טעות מרה או לחליפין אין כל ערך משפטי לטופס מסוג זה.

                  • ערבות
                    עו"ד חנן חדד | 23/01/2008 22:35

                    תפנה באמצעות פניה דחופה ותשאיר את כל הפרטים הנכונים שלך לרבות מייל שם וטלפון ויצרו עמך קשר