עיקול רכב לנכה

  • עיקול לנכה
    ENTONI | 27/10/2007 11:57

    האם אפשר לעקל רכב של נכה,המוכרז כמוגבל באמצעים?אני נכה ב-75 אחוז,עקב אי כושר,ויש לי אישור מרופא משרד הבריאות שרכב זה משמש לי כרגליים,ויש לי תו משולש של נכים?ברצוני לציין שרכב זה שווה כ-15000 שקל,

    • עיקול רכב לנכה
      עו"ד חנן חדד | 28/10/2007 10:41

      סעיף 22(א) לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, בנוסחו המקורי, פטר מעיקול ארבע קטיגוריות של מיטלטלין: צרכי אוכל כדי מחיית החייב ובני משפחתו הגרים עימו, לתקופה של שלושים יום (פיסקה (1)); מערכות בגדים, מיטות ומיטלטלין אחרים שהם צרכים חיוניים לחייב ולבני משפחתו הגרים עימו (פיסקה (2)); דברים הדרושים כתשמישי קדושה לחייב ולבני משפחתו הגרים עימו (פיסקה (3)) וכלים, מכשירים, מיטלטלין אחרים ובעלי חיים שבלעדיהם אין החייב יכול להתקיים ובלבד ששוויים אינו עולה על סכום שנקבע בתקנות. במקרה של עיקול רכב של נכה הרכב בד"כ אינו בר עיקול אלא אם המדובר ברכב יקר ערך שניתן להחליפו ברכב זול יותר ושיתאים לשימושו של הנכה. אין להותיר את הנכה ללא רכב (אלא לתקופה קצרה ביותר).