חוזה מתוך מצוקה

  • הסכם שנחתם בתנאי מצוקה
    אלמונית | 30/08/2008 21:41

    לפני מספר שנים קיבלתי כספים ממשרד הביטחון בסכום מסויים על פציעהשנגרמה לי מחייל ששיחק עם נשקו האישי. עברו שנים ולאחר תביעות כנגד משרד הביטחון שבהם לא זכיתי ולאחר שהיגשתי בקשה לבג"צ שהחליט שמשרדהביטחון יפצה אותי"לפנים משורת הדין" הזמינו אותי הממונים על כך לישיבה שבה הודיעו לי על הסכום שאותו הם מוכנים לשלם לי. אני ישבתי עם בעלי מספר דקות לבד והיסכמתי לקבל אךאני מציינת כי הייתי במצוקה כספית גדולה ובהריון מתקדם. שאלתי היא האם יש אפשרות לערער או לבטל ת ההסכמה שלי מאחר ובועה בזמן לא מתאים מבחינתי ובמשרד הביטחון ניצלו זאת? בברכה

    • חוזה מתוך מצוקה
      עו"ד דוד צורי | 31/08/2008 16:28

      למקרא הודעתך, אני מסופק אם המצב המתואר עולה כדי המצוקה הנדרשת ע"פ דיני החוזים לביטול החוזה, במיוחד כאשר מדובר בהסכם פשרה. הפסיקה באופן כללי קבעה רף מאד גבוה כאשר מדובר בביטול הסכמי פשרה, היות ותכליתם של הסכמי פשרה היא סיום הסכסוך, עם דגש על סיום. ההסבר של בתי המשפט הוא שבחתימה על פשרה כל צד לוקח בחשבון שהוא אינו מקבל את מלוא המגיע לו ולכן נסיון מאוחר יותר לבוא ולטעון שמגיע יותר אינו מתקבל, הרי ברור שמגיע יותר בגלל זה זו פשרה.