יציאה מחוזה שכירות - תשובות

  • יציאה מחוזה שכירות
    אביב | 25/08/2008 15:19

    שלום,ביוני 2008 חתמתי על חוזה שכירות בת"א בשכר חודשי של 6400 ש"ח, כעת מחיר הדירה הוא הרבה מעל שווי השוק.הכניסה לדירה תחל ב5.9 ואני מעוניין לצאת מן החוזה בלי להיכנס לדירה ובלי לקחת מפתח לדירה, לפי החוזה עלי להביא דיירים חלופיים.השאלה שלי היא:א. האם גם לפני שקיבלתי מפתח לדירה עלי למצוא דיירים חלופיים? אופציה בעייתית בגלל המחיר הגבוה של הדירה.ב. האם בעל הבית יכול להתנגד לכל מהלך שבו הוא אינו מקבל 6,400 ש"ח בחודש מדייר  כלשהו ולתבוע ממני את כל הסכום על כל השנה?תודה רבה לעונים! אביב.

    • יציאה מחוזה שכירות - תשובות
      עו"ד דוד צורי | 25/08/2008 15:50

      א. כן, אם זה מה שנקבע בחוזה. ב. כן, בשביל זה הוא החתים אותך על חוזה.

      • תודה רבה ושאלה נוספת
        אביב | 25/08/2008 18:05

        אוקי אז אני מבין שיש פה בעייה כספית, השאלה היא האם לא נוכל להסתדר על סכום פשרה כלשהו ו/או ביהמ"ש יחליט בסופו של דבר על סכום שנראה הגיוני כפיצוי על הפרת החוזה ושחרורו ?כלומר הוא לא מחוייב בצורה זו או אחרת גם לנסות להקטין את הנזקים בגין הפרת החוזה?אולי לנסות למצוא דייר במחיר יותר נמוך (ולגבות ממני את ההפרש) או למשל לקחת שכ"ד לחודש אחד ולנסות ב40 ימים שנותרו להשיג דייר כשהדירה ריקה?

        • אכן חלה עליו חובת הקטנת הנזק  לת
          עו"ד דוד צורי | 27/08/2008 16:00