חוזים יש לקיים

  • כששוכר רוצה להשכיר דירה בניגוד לחוזה
    ניר | 25/08/2008 11:59

    יש לי חוזה עם בעל הדירה שלי שגר בסמיכות אלי שלא מאפשר לי להשכיר את הדירה שלו, בה אני מתגורר כעת, למישהו אחר אלא בהסכמתו. החוזה שלי מסתיים בעוד כחצי שנה אך כעת יש לי אפשרות לעבור לדירה של הוריי. בעל הדירה לא מסכים בשום אופן שאשכיר לאחר למרות שיש לי חבר שאני סומך עליו במאה אחוז והכל יכול להתנהל כך שבעצם החוזה שלי ממשיך אבל פשוט מישהו אחר עובר לגור שם. איך ניתן לעקוף את הסעיף הזה בחוזה? אם יעבור במקומי אחר לדירה לא יגרם לו שום נזק, הוא קיבל צ'קים מראש וכל ההתנגדות שלו נובעת אך ורק מפרינציפ!

    • חוזים יש לקיים
      עו"ד דוד צורי | 25/08/2008 15:49

      אתה מחוייב למה שחתמת בחוזה. אולי ניתן לטעון לכך שהוא נוהג בחוסר תום לב, אבל אני לא בטוח שהנסיבות מתאימות לכך.

      • יש איזה פס"ד שיכול לעמוד לטובת השוכר בכ"ז?  לת
        ניר | 25/08/2008 16:32

      • האמנם??????????
        י | 26/08/2008 13:34

        יש סעיף כמדומני בחוק שטוען שהשוכר אפילו לא יכול להתנות על כך, וגם אם יתנה על כך הרי שההתנאה בטלה והשוכר יכול להביא שוכר חלופי (אא"כ יש התנגדות מוצדקת למשכיר כלפי השוכר החדש המוצע) לא?

        • טעות. התכוונתי שהמשכיר לא יכול להתנות  לת
          י | 26/08/2008 13:34

        • חוק השכירות והשאילה בנוסף לחוק החוזים
          עו"ד דוד צורי | 27/08/2008 15:59

          אכן לפי סעיף 22(1) לחוק השכירות והשאילה. כדי להעביר את השימוש במושכר לאחר נדרשת הסכמת המשכיר (עד כאן כמו בחוזה) אם המשכיר אינו מסכים מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, אז אפשר לבצע את ההעברה גם בלי הסכמתו. עד כאן החוק, אבל מבחינה פרקטית, מי קובע מהם הטעמים הסבירים ? עד שביהמ"ש לא אמר את דברו אי אפשר לדעת מה יחליט השופט כסביר או כלא סביר ומכאן נובעת הבעיה בהעברת החוק הכתוב לפרקטיקה.