התחייבות שהיא זכרון דברים שהוא למעשה חוזה

  • התחייבות
    אלון | 22/08/2008 00:40

    יש לי דירת שני חדרים , באו 2 קונים רציניים שרצו לעשות עסקה אמרתי לקונה שהציע יותר שנברר פרטים אצל עו"ד , כגון איזה הוצאות צריך לשלם ואח"כ נחתום על חוזה , אבל הודעתי לו יחד עם זאת שאם יבוא קונה שיציע יותר ממנו העסקה מבוטלת ואכן בא קונה אחר שהציע יותר והבטיח שהוא ישלם יותר ולא יבריז לי , לצורך התחייבותו רשם מעין טיוטא לרכישה אבל רק הוא חתם.שאם העסקה מתבטלת כל צד ישלם לצד השני סכום X . הבעיה היא שאני לא יודע אם התחייבות כזאת תופסת מבחינת דיני חוזים .

    • התחייבות שהיא זכרון דברים שהוא למעשה חוזה
      עו"ד דוד צורי | 23/08/2008 09:24

      המדובר בחוזה לכל דבר וענין, אמנם לא מדובר בחוזה למכר הדירה אלא רק להתחייבות לעשות חוזה לכך אבל ההתחייבויות הרשומות על אותו נייר הן מחייבות בין הצדדים החתומים עליו.

      • התחייבות
        אלון | 23/08/2008 21:09

        עו"ד צורי שלום! רשמת עליו חתומים הצדדים , אבל אני לא חתמתי רק מי שביקש לקנות והוא גם לא ביקש שאחתום. כך שאני לא יודע אם ההתחייבות היא רק מצידו או מצד שנינו או בכלל לא אם רק צד אחד חותם. נראה לי יותר הגיוני ששני הצדדים אינם חייבים אם רק אחד חותם האם זה נכון?

        • רק מי שחתום מחוייב לחיובים שהוא לקח על עצמו  לת
          עו"ד דוד צורי | 23/08/2008 23:29