חיוב בדמי ועד הבית בחוזה שכירות

  • אני מקווה שזה הפורום הנכון ..
    איילה... | 19/08/2008 15:38

    בחוזה השכירות לדירתי אני מחוייבת לשלם את דמי ועד הבית...דרישה הגיונית ומקובלת ..לפני כניסתי לדירה נאמר לי כשהסכום הגבוה של דמי הועד. כשנכנסתי ביקשתי מחברי ועד הבית לראות דו"ח הוצאות ובינתיים שלמתי בזמן ....הם לא הסכימו למסור בטענה שהם מוציאים דו"ח שנתי מפורט. בהחלט בתחילת השנה הגיע דו"ח מפורט בו נכתב שנשאר סכום עודף הגבוה מ 10000שקלים ...(מדובר בבנין ישן בשכונה לבני המעמד הנמוך ומטה.ללא מעלית..ובדמי ועד של כמעט 300 שקלים).........במשך זמן מה התחמקו חברי הועד מלתת תשובות קונקרטיות לגבי מהות הגביה העודפת בתירוצים שונים (עלית מחירי הדלק להסקת הבניין וכו') לכן שלחתי להם בסוף מכתב רשמי שאני לא חושבת שאני צריכה כשוכרת (שלא נשארת מעבר לשנת השכירות היחידה הזו) לקחת חלק בקופת החסכון של הבניין....אני מבינה את חובתי לשלם על ההוצאות השוטפות ואיני מנסה להתחמק ממנה... כתגובה הם ענו לי במכתב שמכיוון שהבניין ישן הם שומרים עתודות לנזקים עתידים ושזו סוגיה ביני לבין בעל הבית ולא ביני לבינם... (אגב טענה שלא עומדת במבחן המציאות...על מערכת האינטרקום שהתקלקלה נדרשו כל הדיירים לשלם בנפרד מדמי הועד ) מי צודק?? האם על פי חוק אני מחוייבת בהוצאות אלה ?.......

    • חיוב בדמי ועד הבית בחוזה שכירות
      עו"ד דוד צורי | 19/08/2008 16:10

      השוכר מחוייב לשלם את ועד הבית לצורך התחזוקה השוטפת ולא לשם שיפור המבנה וכיוצ"ב שהם מהווים שיפור המושכר ולכן חלים על המשכיר. הסיטואציה המתוארת היא בעייתית יותר היות ואין מדובר בתיקון מסויים, אלא בצבירת כספים בקופת ועד הבית, דבר שכשלעצמו אינו מקובל, מעבר לסכום סביר לצורך התחזוקה השוטפת הלא רגילה (כגון החלפת נורות, תיקון פיצוץ בצינור הגינה, תיקון חלון שנשבר ברכוש המשותף וכדו')

      • חוקיות העניין...
        איילה | 19/08/2008 23:34

        קודם אני מודה על תשובתך המפורטת...אני רק ירצה לחדד כמה עניינים לפני שאני עוברת לשלב הבא בויכוחי איתם.. האם זה מגובה בחוק שמגביל את דמי ועד הבית לצרכים אלה...? ומה נכלל כסכום סביר לתיקונים כמו פיצוץ צינור וכו? לטענת ועד הבית הם גובים סכום זה מיועד להיערכות למצב שבו יאלצו לתקן תקלות-- יקרות......וכך ימנעו מגביית סכומי כסף מהדיירים...(ולפי המסמך עליו נתבקשנו לחתום שנשלם בנפרד על תשלום תיקון האינטרקום עושה רושם שהם מחכים לקריסת הגג ) הם טוענים שזה עניין של הסכם עם בעל הדירה האם יש מקום בו ניתן לקרוא על חוקים ותקנות הקשורים לדמי ועד הבית

        • חקיקה רלבנטית לחוזה שכירות ודמי ועד בית
          עו"ד דוד צורי | 21/08/2008 09:39

          ניתן למצוא דברים רלבנטיים בחוק השכירות והשאילה, בחוק המקרקעין ועוד כמו כן ניתן למצוא פסקי דין לפי מילות מפתח כגון "דמי אחזקה של בית משותף" או "תשלום לועד הבית" וכדו'.