אחריות חוזית לנזקי פריצה

  • נזקי פריצה בדירה שכורה
    שי | 14/08/2008 08:32

    שלום, מי אחראי לתיקון נזקי פריצה בדירה שכורה - המשכיר או השוכר ? בחוזה יש סעף סטנדרטי על אחריות השוכר לכל בלאי בלתי סביר - להלן הסעיפים : א. השוכר מאשר כי הוא מקבל את המושכר תכולתו והאביזרים בו במצב תקין כשהדירה כחדשה, והוא מתחייב להחזירו למשכיר בתום תקופת השכירות במצב תקין ונקי ובמצבה זה, למעט בלאי סביר הנובע משימוש סביר, כשהקירות מסוידים לבן. ב. השוכר מתחייב להחזיק את המושכר על כל הציוד והאביזרים שבו, במשך כל תקופת השכירות, במצב תקין ונקי, להשתמש במושכר שימוש סביר וזהיר, ולתקן מיד ועל חשבונו כל נזק או פגם שיגרם למושכר ואביזריו כולל תיקוני דוד חשמל, ברזים, תיקוני חשמל, גז תנור, כיריים, וכיו"ב הנובעים משימוש ו/או אחזקה רשלנית או בלתי זהירים. בדירה היתה פריצה עם נזק לחלון ולדלת, האם התיקון זה באחריות המשכיר או השוכר ? תודה, שי

    • אחריות חוזית לנזקי פריצה
      עו"ד דוד צורי | 14/08/2008 15:12

      על פניו נראה שהאחריות במקרה כזה חלה עליך לפי החוזה, אם כי העניין אינו מוחלט ויתכן בהחלט שיש מקום לחלוקה באחריות.

      • מה זה עליך ? הכוונה למשכיר או השוכר ?
        שי | 14/08/2008 15:40

        תודה על התשובה המהירה. מה זה עליך ? אני המשכיר, האם הכוונה "חלה עליך" היתה אחריות על המשכיר ? ולהבא , כיצד ניתן לעגן בחוזה שהאחריות במקרים אלו תהיה על השוכר ? תודה, שי

        • לפי החוזה
          עו"ד דוד צורי | 15/08/2008 07:43

          נראה שהאחריות היא על השוכר, אבל כפי שכתבתי יש בהחלט בעיה בנוסח שמאפשרת ויכוח היות והפירוש הוא כנגד המנסח (שזה בד"כ המשכיר) אז שני הצדדים הם בבעיה מסויימת ולכן הכי מומלץ למצוא דרך לחלוק בנטל.