פירוש חוזים

  • סעיף בעל משמעות כפולה החוזה שכירות
    רועי | 12/08/2008 16:24

    שלום אני שוכר דירה מחברה שמתעסקת בהשכרת דירות לאחרונה המזגן בדירה הפסיק לקרר כשפנינו לאחראי על תחזוקת הדירה מטעם החברה אמרנו לו שהמזגן לא מקרר ואנחנו חושבים שזה בעייה בגז הבחור האחראי אמר שדליפת גז ממזגן היא לא על חשבונם ונאלץ לשלם זאת מכיסינו לאחר עיון בחוזה מצאתי סעיף שאומר את הדבר הבא: "השוכר יודיע למשכיר מיד עם קורות הקלקול או הנזק ויתקנם על חשבונו מיד" המשפט יכול להתפרש לשני הכיוונים על חשבון השוכר ועל חשבון המשכיר תקדים: בעבר קרתה אותה התקלה והמזגן הפסיק לקרר והחברה תיקנה אותו על חשבונה מבלי להזכיר בכלל את נושא של מהי התקלה גז מאוורר וכו.. ברצוני לברר איתכם מה בדיוק אומר הסעיף בחוזה ובנוסף האם התקדים בעל משמעות כלשהי אודה אם תחזרו אלי בהקדם כי חם באוגוסט תודה רועי מצורף חלק מהחוזה הדן בעינייני נזקים ותיקונם הסעיף הבעייתי הוא סעיף10.4 *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות השכרת דירה

    • פירוש חוזים
      עו"ד דוד צורי | 12/08/2008 21:35

      אכן פירוש חוזים הוא כנגד המנסח, אך נדרש שהפירוש כנגד המנסח יהיה הגיוני ונובע מהטקסט. במקרה שלך אני לא רואה איך הפירוש מתיישב עם הטקסט ובטח שלא עם רוח החוזה שהוא מאד דרקוני לכיוון אחד (נגדך). בכל מקרה גם אם החוזה מכסה אותם, זו לא סיבה לא לעשות להם הרבה בלגן עד שימאס להם והם יתקנו. לצורך כך אתה בהחלט יכול להשתמש בתקדים שציינת.