חוזה הוא חוזה ויש לקיימו כלשונו

  • אופציה
    מעיין | 10/08/2008 15:30

    ע"פ החוזה שחיברה המשכירה "היה והשוכרים יעמדו בכל תנאי הסכם זה, ניתנת להם האופציה להאריך את החוזה לשנה אחת נוספת". בנוסף, "היה ומי מהצדדים יבקשו לסיים את השכירות טרם מועד, יהיו חייבים להודיע על כך לצד השני 60 יום נראש ובכתב". הודעתי לבעלת הדירה בע"פ 4 חושדים לפני סיום החוזה שברצוני לממש את האופציה, ותגובתה הייתה, שנחתום על חוזה חדש כשיתקרב זמן תום החוזה. חודשיים לפני תום החוזה, ולאחר פנייה שלי, הודיעה לי המשכירה כי בכוונתה להעלות את שכה"ד בהתאם לעליית מחירי הנדלן. יש לציין שלאורך כל השנה שילמנו מחיר שקלי, לדרישתה, שנקבע שהדולר היה בעלייה. עפ"י שער הדולר היומי אנחנו משכירים דירה של 500$ ב600$. האם היא יכולה להעלות את השכירות השקלית, למרות שלא הודיעה לי על כך בהצהרתי האשונית לממש את האופציה? (יש לציין כי בשום מקום בחוזה כמה שכ"ד אנחנו משלמים היום)

    • חוזה הוא חוזה ויש לקיימו כלשונו
      עו"ד דוד צורי | 11/08/2008 08:47

      היות ובסעיף האופציה שלך לא מצויין שנדרשת הודעה בכתב, אז כנראה שדי בהודעה בע"פ (אלא אם כתוב במקום אחר בחוזה שכל הודעה ע"פ החוזה תהיה בכתב) הזכות למימוש האופציה היא באותו שכ"ד, אבל יש לבעלת הבית זכות ע"פ החוזה להביא את החוזה לסיום בכל שלב בהודעה מראש של 60 יום בכתב. כך שהיא יכולה להודיעה לך בכתב שאם אינך מסכים להעלאת דמי השכירות אז היא מודיעה לך על סיום השכירות תוך 60 יום. במצב כזה כדאי אולי להכנס עימה למו"מ.