חוזה שלא התממש

  • השכרת דירה שלא התממשה
    לירון | 10/08/2008 09:59

    שלום רב, לפני כחודש בערך אני וחבר שלי רצינו לשכור דירה, התחלנו במסע החיפושים (הלא קל בכלל) , חברי הגיע לר"ג , ראה משרד תיווך , תכנן להכנס כשהוא הבחין שמהמשרד יוצאים 2 אנשים ונועלים אחריהם. חברי מיהר לכיוונם והסביר בקצרה שהוא מחפש דירת 2 חדרים. אלו הזמינו אותו להצטרף אליהם ושלושתם הלכו לכיוון הדירה. כשהם נכנסו חברי היה מרוצה ממה שראה ושאל את שניהם (המתווך ובעל הירה) מה עלות השכירות , השניים גמגמו וזרקו סתם מחיר שיחסית לשוק - זול. חברי אמר שמתאים לו והוא מעוניין לעבור הלאה עם החוזה אבל הוא מעוניין לדבר עם חברתו קודם - איתי. למחרת הגענו לדירה יחד עם המתווך ואני פחות או יותר הסכמתי אבל לא רציתי מייד לחתום למרות שהמתווך והשותף שלו לחצו עלינו לחתום.... לאחר יומיים חברי חתם על החוזה בעוד שבעל הדירה לא מעורב כלל, ועוד לא חתם על החוזה. למחרת הבאנו למתווך עמלת תיווך (שעד היום אני לא מבינה למה נתנו לו) כ- 2100 ש"ח במקום 2600 ש"ח כיוון שהתיווך לא נעשה ממש ישירות - במזומן + 2600 במזומן שכ"ד על חודש ראשון שאמור היה להתחיל רק אחר 9 ימים ( החוזה נחתם ל-10 בכל חודש) לאחר כ- 5 ימים הבאנו למתווך את הצ'קים (שהיינו צריכים להזמין) ואני הגעתי לדירה על מנת לנקות אותה, המתווך הביא לי מפתח והחזרתילו כשסיימתי. יש לציין שהמתווךלא הביא לנו מפתחות לדירה ובעל דירה עדיין לא חתם על החוזה. ביקשנו מהמתווך שאנחנו רוצים לשנות את התאריך בחוזה ל-15 במקום ל-10 כי עדיין לא היו לנו רהיטים מינימליסטיים כמו מקרר (שבעל הדירה אמר שיביא לנו ולא טרח לקיים הבטחתו) או סלון (שהמתווך הבטיח "לארגן" לנו כי יש לו בדירה אחרת - כמובן שהעסקה הזאת התפוצצה...) ככל שעברו הימים הרגשנו שחוסר הרצינות מצד המתווך ובעל דירה גובר, בכל פעם ששאלנו את המתווך היכן בעל הדירה ושאנחנו רוצים להפגש איתו הוא טען שהוא בחו"ל. הגשנו "שמשהו מסריח" והחלטנו לבטל את העסקה - שכלל לא נעשתה כיוון שבעל הדירה לא חתם על החוזה. ביקשנו לבטל והמתווך התגלה בפרצופו האמיתי ולא היה מעוניין להחזירלנו ולא שקל אחד !!!! כעבור כמה ימים המתווך דדיבר עם אח שלי וזה החזיר לו 500 ש"ח מהחשבון הכולל לאחר כמ ימים של ציפייה דרוכה ( לא רצינו שהוא יתעצבן ולא יחזיר לנו כלום) אחי דיבר איתו שוב וזה אמר שהוא לא מחזיר כלום אלא אם אנחנו רוצים עוד 1000 ש"ח וזה הכל יש לציין שהמתווך לא חתם איתנו על מסמך שמראה שהוא ראה לנו את הדירה. הקבלות שקיבלנו עבור חודש השכירות ודמי התיווך נעשו בכתב יד ועל גבי דף משרדי פשוט של משרד התיווך (לא קבלת מס כחוק). אנחנו מעוניינים מאוד לתבוע את המתווך המפוקפק ובעל הדירה במהירות האפשרית לכן אני מבקשת מקרב לב שתעזור לנו לדעת אם יש לנו סיכוי לקבלת הכסף שלנו - 4200 ש"ח תודה רבה הערת מערכת: לקריאה אודות השכרת דירה >>

    • חוזה שלא התממש
      עו"ד דוד צורי | 10/08/2008 10:33

      לפי האמור בהודעה יש לכם סיכויים טובים מאד לקבל את כספכם חזרה. אתם יכולים לתבוע בתביעות קטנות. אשמח לענות על שאלות קונקרטיות ככל שיתעוררו.

      • תגובה
        לירון | 10/08/2008 10:45

        קודם כל - תודה רבה על התגובה , כבר ההרגשה שלי השתפרה... דבר נוסף הוא שהוצאתי מהאינטרנט כתב תביעה ואני מנסה לנסח את מה שכתבתי לך בצמצום ככל האפשר. האם יש לך איזושהיא עצה עבורי - אשמח לשמוע תודה רבה

        • תביעה לגבי חוזה שלא התממש
          עו"ד דוד צורי | 11/08/2008 08:38

          התחילי בלהציג את הצדדים, אח"כ ספרי את העובדות בקצרה בסדר כרונולוגי. רישמי את הדברים בפסקאות קצרות וממוספרות. לבסוף רשמי מה את רוצה שבית המשפט יפסוק ונמקי ככל שהדבר נדרש (מעבר למה שכבר כתבת).