חוזה על תנאי

  • השכרת דירה
    עדי | 01/08/2008 00:37

    ברצוני לשכור דירה מסוימת ותאריך הכניסה אמור להיות בעוד כחודש וחצי. היום, רגע לפני חתימת החוזה, הסתבר לי (מבעלת הדירה), כי הדיירים רוצים להאריך את החוזה- כלומר לממש את האופציה שלהם ולהישאר עוד שנה. לטענת בעלת הדירה בחוזה כתוב שהדיירים צריכים לתת התראה של חודשיים מראש, דבר שלא קרה (כאמור מדובר בחודש וחצי), ולכן היא מעוניינת להחתים אותי על חוזה עם הבטחה כי הדיירים יתפנו. חשוב לציין שלא הסכמתי לחתום ללא בירור הנושא. השאלה שלי היא האם יכול להיווצר מצב שהם לא מתפנים, על אף שהחוזה שלהם נגמר ואני נשארת בלי דירה למרות שחתמתי על חוזה ושילמתי צ'קים מראש? ואם קורה מקרה כזה האם בעלת הדירה מחוייבת להחזיר לי את הצ'קים? שאלה נוספת: בעלת הבית הציעה שנשלם את הצ'קים דרך חברה בשם לאומי צ'ק- ונדרש לשלם עמלה. בבירור באינטרנט החברה טוענת שהיא חברה בת של לאומי ויזה. האם עוד מישהו שמע על החברה ואיך אפשר לוודא שלא מדובר בחברת גבייה של השוק האפור ושהצ'קים לא יסתובבו בין אנשים שונים (התנאי לחברה זו היא לא לכתוב למוטב בלבד...). תודה מראש *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות השכרת דירה

    • חוזה על תנאי
      עו"ד דוד צורי | 01/08/2008 08:47

      בהחלט עלול להיווצר מצב בו למרות החוזה שאת חותמת עם בעלת הבית לא תוכלי להכנס לדירה היות והשוכרים הקודמים לא יפנו אותה ובעלת הבית תאלץ לפנות להליך של פינוי שימשך מספר חודשים. במידה וזה יקרה בעלת הבית אמורה להחזיר לך את השיקים (אבל אני ממליץ שהשיקים לא יהיו אצלה עד שהיא לא נותנת לך את הדירה בפועל. לגבי לאומי שיק המדובר הוא בחברת גביה אמנם לא מהשוק האפור אבל אין שום סיבה שתעבירי את השיקים דרכם ותשלמי עמלה, היות ובעלת הבית היא המרוויחה היחידה מהעברת השיקים ללאומי שיק. המלצה כללית היא את השיקים לשכ"ד לתת כאשר שם בעל הבית רשום באופן ברור על השיק וכן יש על השיק שרטוט של קרוס וכיתוב של "/למוטב בלבד/" ככה הסיכוי שהשיקים יסתובבו קטן וגם הזכות שלכם לטעון טענות שמקורן בחוזה השכירות נשמרת.