קיום חוזים

  • עזרה דחופה בבקשה...
    נועה | 29/07/2008 10:10

    חמי הוא בעל דירה הצמודה לביתו שלו. הוא משכיר אותה בשנה האחרונה לזוג צעיר כאשר החוזה ביניהם אמור להסתיים בספטמבר. ישנה כמובן אופציה להארכת חוזה לשנה נוספת. מאי אילו אילוצים חמי זקוק לדירה לעצמו ואינו רוצה להשכיר אותה שנה נוספת. השוכרים שאלו אותו בעל פה אם יוכלו להשאר עוד שנה והוא ענה שאין בעיה מאחר ואז לא היה זקוק לדירה. היום-ביקש מהם לפנות את הדירה בעוד חודשיים מאחר והוא זקוק בלית ברירה לדירה לעצמו והוא יפצה אותם בחודשיים שכירות!! הם לא מוכנים בשום אופן. מה אפשר לעשות?? האם אין זה בחוק שכאשר בעל הנכס מעונין בנכס לעצמו הוא מפצה את הדיירים ויכול לפנותם?

    • קיום חוזים
      עו"ד דוד צורי | 29/07/2008 10:47

      חמך מחוייב לחוזה עליו הוא חתום ואין שום חוק שנותן לבעלי בתים זכות להשתחרר חד צדדית מחוזים, גם לא בעד תשלום פיצוי (ומי בדיוק יקבע מה גובה הפיצוי ?) במקרה כזה או שמגיעים להסכמה או שמגיעים לביהמ"ש אשר יכול לאכוף את החוזה או לכפות על השוכרים לפנות את המושכר וביהמ"ש הוא אשר יקבע את הפיצוי.

      • אבל
        נועה | 29/07/2008 11:04

        ישנה אופציה לשבור חוזה תמורת פיצויים? כי אם כן וכל מה שנשאר זה לקבוע גובה פיצויים אז צריך רק להגיע להסדר איתם לא? אם הם לא מוכנים לפנות אין שום דבר שאפשר לעשות? גם אם זה מקרה חירום? אנו מוכנים לשלם להם ולעזור במה שרק ירצו..

        • האם האופציה לשבירת החוזה נמצאת בחוזה ?
          עו"ד דוד צורי | 29/07/2008 11:23

          אם יש בחוזה סעיף המאפשר שבירה ומסדיר את גובה הפיצוי אז יש לנהוג על פיו. אם לא, אז כדאי להגיע עימם להסכמה (אולי למצוא להם דירה אחרת)

          • הצענו למצוא להם דירה הם לא מסכימים
            נועה | 29/07/2008 11:52

            אני מחכה שיפקססו לי את החוזה כדי לבדוק אפשרות שבירת חוזה. תודה רבה לך!

            • לפעמים גם אני לא יודע בדיוק מה אפשר לעשות, אבל
              עו"ד דוד צורי | 29/07/2008 21:31

              אני יכול להמליץ על סיפור נחמד של אפרים קישון על חוב של קונשטטר. קראי אותו ואולי תחכימי במשהו.