חוזים נמשכים

  • המשך לשאלה לפני כמה ימים על העלאת שכ"ד באמצע החוזה
    ע | 24/07/2008 15:55

    בהמשך לשאלה שהיתה לי לפני כמה ימים, כתבתי המשך שאלה בתוך הפורום אך אני מנסחת אותה כאן מחדש. מדובר בחוזה שכירות שלא חודש החל מאפריל 2006. 1. באוקטובר 2007 היתה העלאה בשכ"ד. האם משמעו של הדבר שיש לנו חוזה בע"פ? מה המונח המשפטי למצב שבו אין חוזה בכתב אבל ממשיכים לקיימו? (אשמח מאוד אם תוכל לשלוח לי לינק לחוק כתוב שאוכל להציג בפניה, או לפחות למונח משפטי רלוונטי). והאם משמעו של הדבר שאפשר להעלות את שכ"ד רק באוקטובר 2008? 2. בעלת הבית טוענת שמכיוון שאין לנו חוזה - היא מעוניינת להעלות עכשיו - החל מאוגוסט 2008 - את שכ"ד. מה משמעות הדבר? אם תחליט לעשות זאת - האם מדובר בשבירת חוזה כפי שהגדרת זאת? ואם אכן מדובר בשבירת חוזה, מהן המשמעויות המשפטיות והאם יש לנו מה לעשות בעניין זה, או דרך למנוע זאת. 3. בחוזה המקורי יש תנאי שאומר "תהא הזכות שמורה למשכיר להודיע חודשיים מראש אם ירצה שהשוכר יפנה את המושכר טרם סיום החוזה" - האם לבעלת הבית יש אפשרות להשתמש בתנאי זה, למרות שהיא זו שלמעשה שוברת את החוזה מיוזמתה? מה בעצם אמור להגן עלינו כשוכרים כאן? 4. ההעלאה שהיא מעוניינת לבקש נראית לנו גבוהה מאוד - 900 ש"ח. האם יש דרך להשיג הערכה ריאלית על ערך הדירה? תודה רבה מראש. *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • חוזים נמשכים
      עו"ד דוד צורי | 25/07/2008 00:27

      העובדה שאתם שוכרים את הדירה ובעלת הבית משכירה לכם את הדירה מעידה על כך שיש לכם חוזה כלשהו בינכם. היות והיה בינכם חוזה בכתב הכי הגיוני שהמשכתם את התנאים הקבועים באותו חוזה בכתב, בשינויים המחוייבים. ואם לפי החוזה המקורי לא ניתן היה להעלות את דמי השכירות באמצע תקופה, אז זה חל גם בהמשך. אין חוק לענין הזה היות ומדובר בפרשנות חוזים. אתם יכולים לפנות לביהמ"ש בתביעה לאכוף את החוזה עליה או לחכות שהיא תפנה לביהמ"ש בתביעה לפינוי ולטעון את טענותיכם כטענות הגנה. 3. הסעיף אומר שהיא זכאית לפי החוזה להעיף אתכם בהודעה מראש של חודשיים והסעיף בהחלט אינו מגן עליכם בכלל. 4. שום הערכה לא רלבנטית, כי זכותה לדרוש על הדירה שלה כמה שהיא רוצה, רק שזכותה לדרוש זאת בתום התקופה המוגדרת בחוזה. היות ובמקרה שלכם אין חוזה אז תלוי מה יחליט ביהמ"ש לגבי מהי התקופה, מתי היא מתחילה ומתי היא מסתיימת (הכוונה כל שנה מיום תום החוזה המקורי או שנה מיום שהועלו דמי השכירות) ובכל מקרה היא יכולה להשתמש באופציה של לסיים את החוזה בהודעה של חודשיים מראש.