ביטול חלקי של חוזים

  • תביעה לביטול חלק מהסכם לאחר מימושו
    שלום | 22/07/2008 09:38

    שלום, בני זוג הגיעו בבית משפט לענייני משפחה לפני כ 11 שנים להסכם העברת הילדים לבעל, חלוקת רכוש וגירושין. הילדים עברו לבעל והמוסכם לגבי רכוש בוצע כשהאישה במקביל מסרבת לבוא לגט כמוסכם, אלא מבקשת תוספת כספית בטענה שהיא במצוקה כלכלית קשה מאד. לאחר כ 4 שנים מיום ההסכם הנ"ל הגיעו הצדדים להסכם נוסף בבית הדין ורק לאחר שהבעל נתן לה סכום כסף נוסף הסכימה לגירושין וכך היה. היום, בחלוף 11 שנים מיום ההסכם בענייני משפחה ו 7 שנים מיום ההסכם בבית הדין, נמצא שהאישה הסתירה כספיי חסכונות הילדים שהיו ברשותה, עשתה כבשלה והיום כשזה מתגלה, אינה מסכימה לתת לילדים את חלקם שאלה כאמור בחזקת האב מאז. האם קיימת היום אפשרות להגיש נגדה תביעה לבית הדין ולבקש לבטל את החלק הכספי שניתן לה שם בטענה שהסתירה דאז כספים משותפים? תודה

    • ביטול חלקי של חוזים
      עו"ד דוד צורי | 22/07/2008 09:59

      יתכן וניתן לבצע ביטול חלקי של החוזה כמעין קיזוז, אבל נראה לי מתאים יותר בנסיבות המתוארות שתוגש תביעה בשם הילדים לקבל את כל כספי החסכונות ופירותיהם, שהרי זהו למעשה כסף של הילדים ולא של ההורים.

      • ראשית, תודה על התגובה המהירה...
        שלום | 22/07/2008 10:34

        אין ברצוני לדחוף את ילדיי לתוך מערבולת משפטית ובטח לא מול אימם. חשוב לציין שמדובר בכסף שברובו כבר נמשך על ידי האם. האם הצהירה כבר בהליך אחר ובצורה בלתי מודעת שמדובר בכסף מחיי הנישואין ומכך אני מבקש את חלקי. האם נכון לתבוע ללא ערבוב הילדים? אני בעצם רוצה להחזיר את בית הדין לנקודה בה הם שיכנעו אותי לשלם לה בנוסף למה שקיבלה בבית המשפט ומשם לנהל את הנושא. תודה

        • המשך
          עו"ד דוד צורי | 22/07/2008 10:52

          ראשית, אתה לא דוחף את ילדך לתוך המערבולת המשפטית, אלא תובע בשמם, הם לא צריכים להיות מעורבים בהליך כלל. שנית, אין חשיבות לכך שהכסף נמשך ע"י האם, ככל שיוכח שהכסף היה של הילדים היא תהיה חייבת להחזיר להם את כולו. לגבי החזרת בית הדין לנקודה... , החזרה אינה אפשרית כמובן, אבל תיקים מסוג זה הם תמיד פתוחים ואתה יכול בהחלט להגיש בקשה מתאימה ולחדש את הדיונים.

          • הבהרה ושאלה...
            שלום | 22/07/2008 17:02

            מדובר בילדים שעברו כבר את גיל ה 18 שנים והם לא רוצים להכנס עם אימם למלחמה משפטית ומכך אין אני יכול לתבוע בשמם. האם ההגשה מטעמי בלבד לבית הדין צריכה להיות במסגרת בקשה לתוך התיק גירושין שכאמור נחתם ונסגר בהסכם, או לחילופין הגשה כתביעה בנפרד ובה אבקש לבטל את אותו חלק בהסכם? תודה

            • חוזה גירושין
              עו"ד דוד צורי | 22/07/2008 17:28

              הבקשה צריכה להיות במסגרת תיק הגירושין. תיקי גירושין הם מיוחדים והם אף פעם לא נסגרים לגמרי.

              • האם אתה יכול לקשר אותי לחוק שמאפשר
                שלום | 22/07/2008 18:27

                כריכת הבקשה המדוברת לתוך תיק הגירושין? בבית הדין נמסר שיש לפתוח תביעה ספציפית ולשלם 217 ש"ח וכן על מתן צו זמני עוד 217 ש"ח - ממש מסחטה! תודה,

                • תשובה
                  עו"ד דוד צורי | 23/07/2008 00:16

                  הם נתנו לך מידע נכון רק קראו לזה בשם אחר. גם הבקשה שעליה כתבתי היא תפיחת תיק שמצורף לתיק הגירושין והעלויות של האגרות הן זהות.