חתימת חוזים אצל עו"ד מסויים

  • שלוש שאלות
    יורם | 14/07/2008 20:58

    האם אני מחוייב להענות לדרישתו של בעל דירה לחתום חוזה אצל עורך דינו בלבד אשר שכר טירחתו גבוה כאשר יש לי אפשרות אחרת זולה בהרבה? האם אני חייב לעשות ביטוח צד ג ושריפה לפי דרישת הבעלים ? מהיא ערבות אוואל אותה דורש הבעלים ?

    • חתימת חוזים אצל עו"ד מסויים
      עו"ד דוד צורי | 15/07/2008 08:45

      אינך מחוייב לכלום. אתה גם לא מחוייב לשכור ממנו את הדירה. כל עוד לא נחתם חוזה הכל ואני מדגיש הכל פתוח למשא ומתן וזה כולל גם את נושא עוה"ד. אם הוא לא מוכן להתפשר בענין זה, ראה בזה כחלק בלתי נפרד מהעסקה ואם העסקה הופכת ללא כדאית מבחינתך עזוב אותה. רק שים לב שעוה"ד שלו אינו מייצג אותך, אתה צריך עו"ד משלך שבמידת הצורך ילך איתך לעוה"ד שלו (דבר שעלול בסבירות כלשהי לפוצץ את העסקה).

    • השלמה
      עו"ד דוד צורי | 15/07/2008 08:48

      לגבי ערבות אוואל - מדובר בערבות על שטר חוב עליה חותמים הערבים הלוקחים על עצמם את החיוב ע"פ השטר ביחד איתך. לגבי הביטוחים - זה חלק מהמו"מ ומהמחיר שאתה צריך לקחת בחשבון מבחינת כדאיות.