חוזים מוזרים

  • הפסקת מימוש אופציה
    דניאל | 14/07/2008 13:29

    שלום רב! אני שוכר דירה וחתום על חוזה לשנה עם 2 תקופות אופציה בנות 12 חודשים כל אחת. בחוזה ישנם 2 סעיפים הבאים: 1) "רשאי המשכיר במידה ויחליט למכור את הדירה, ו/או ימצא קונה לדירה להודיע לשוכר, כי תקופת המשנה האופציונלית תקוצר ותעמוד על 90 יום נוספים שמניינם יחל ממועד מסירת ההודעה לשוכר והשוכר מתחייב לפנות את הדירה עד ולא יאוחר מתוך 90 יום כאמור". 2) "השוכר מתחייב לפנות את הדירה בתום התקופה הקצובה ולהחזיר את החזקה הבלעדית בה ובחפצים לידי המשכיר, במידה והמשכיר ירצה למכור את הדירה יודיע לשוכר והשוכר יפנה את הדירה תוך 3 חודשים מיום שהודיע לו על כוונת המוכר כאמור, סעיף זה יחול אף לגבי תקופת האופציה" לא ברור לי מה השוני בין 2 הסעיפים ולמה שניהם הוכנסו בחוזה, יכול להיות שזו טעות של עו"ד של המשכיר שרשם את החוזה. בכל אופן, עקב הירידה המשמעותית בשער הדולר, המשכיר החל להפסיד ולא מעוניין בשום פנים ואופן להמשיך עפ"י החוזה עם הסכומים הקבועים מראש(גם לגבי 2 תקופות האופציה). בינתיים שלחתי לו מכתב רשום ובו אני מודיע על רצוני לממש את האופציה הראשונה בת 12 חודשים. שאלתי היא: האם על מנת להוציא אותי מהדירה (עקב ההפסדים) על המשכיר להמציא בפניי חוזה "מכירה"? או שמספיק שירצה פשוט להשכיר את הדירה למישהו אחר בתנאים חדשים המתאימים לו ואז יוכל להודיע לי ויהיה עלי לעזוב באותה מידה? תודה מראש, דניאל.

    • חוזים מוזרים
      עו"ד דוד צורי | 14/07/2008 19:02

      אני חייב לציין שמוזר שהסכמת לחתום על חוזה המכיל סעיף כזה שמשמעותו שלמשכיר יש את הזכות להפסיק את השכירות בהודעה של 3 חודשים. הסעיפים הם כמעט זהים ואכן מיותר היה לחזור על הענין פעמיים. מהבחינה הפרקטית, המשכיר מודיע לך על כוונתו/רצונו למכור ודורש ממך לפנות את הדירה תוך 3 חודשים ואתה לא ממש יכול לבדוק אם הוא מכר או לא. אם אתה ממש רוצה להתעקש אז אתה יכול להיות עירני ולעשות את הבירורים הדרושים ובמידה והוא מיד ישכיר את הדירה למישהו אחר, אז תוכל לתבוע אותו על הפרת החוזה ולתבוע ממנו פיצוי בגין הערך הכלכלי של האופציות או בגין עשיית עושר ולא במשפט.