התחלפות צדדים לחוזה

  • בעלי דירה חדשים
    עדן | 07/07/2008 20:23

    אני סטודנטית המתגוררת בשכירות עם עוד שני שותפים. החוזה שעליו אנו חתומים הוא עד אוקטובר- כלומר עלינו לפנות את הדירה באוקטובר. העניין הוא שבעלי הדירה שלנו (שמולם אנו חתומים) מכרו את הדירה וקיבלנו מהם הודעה טלפונית שעד סוף השכירות אנו נשלם לבעלים החדשים של הדירה. השאלה שלי היא כזאת: מכיוון שלא חתמנו חוזה חדש עם הבעלים החדשים של הדירה האם אנו מחוייבים עדיין לחוזה הישן מול הבעלים הקודמים או שאפשר לפנות מרצוננו ולעבור לדירה חדשה? ואם אחד השותפים מחליט לעשות זאת מה ההשלכות לגבי שאר השותפים? האם הבעלים החדשים יכולים לחייב אותנו לצאת כי איננו חתומים מולם? אשמח לתשובה, עדן *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • התחלפות צדדים לחוזה
      עו"ד דוד צורי | 08/07/2008 10:48

      החוזה ממשיך לחול בדיוק באותה מידה כפי שהוא חל מול הבעלים הקודם של הדירה. כאשר נעשית עסקה כפי שתארת, המוכר ממחה את זכויותיו בחוזה השכירות לרוכש וההמחאה הזו מחייבת אתכם מרגע שקיבלתם הודעה בענין (ואת אומרת שקיבלתם הודעה). אז לא ניתן לנצל את חילופי הבעלים כדי לחמוק מהחוזה. אבל האם ניסתם לדבר עם הבעלים החדש, אולי הוא דווקא ישמח שתשחררו לו את הדירה מוקדם יותר.

      • תודה  לת
        עדן | 08/07/2008 14:31