איחור בביצוע החוזה

  • פינוי דירה
    אבי | 07/07/2008 13:37

    שלום, בחוזה קניית דירה מצוין מועד פינוי הדירה ובסעיף שאחרי מצויין שעבור כל יום איחור ישלם המוכר סכום מסוים לי (לקונה). בחוזה לא מצויין עד מתי ניתן לאחר. המוכר הודיע שהוא כבר מאחר בלא פחות מחודש מהמועד בחוזה (עוד חודש מהיום) ואינו מוכן להתחייב על מועד פינוי. לי יש התחייבויות על סמך מועד הפינוי שהמוכר התחייב. האם מותר למוכר לאחר במסירה ללא הגבלה ? האם ניתן לתבוע את המוכר ? תודה.

    • איחור בביצוע החוזה
      עו"ד דוד צורי | 07/07/2008 14:42

      אם הוא משלם את הסכום שקבוע בחוזה על כל יום איחור אז אין מה לתבוע. אם הדבר יגרום לך להפסד כלכלי תוכל ונסות לתבוע אותו על הנזק שהתשלום לא כיסה או על כל הנזק במידה ובחוזה יש סעיף שמאפשר זאת.

      • איחור בביצוע החוזה
        אבי | 07/07/2008 16:48

        שלום, האם הוא יכול להמשיך לאחר עד אין סוף כיוון שבחוזה אין תאריך לאיחור מקסימאלי. אולי יש בעייה בחוזה שאין תאריך לאיחור מקסימאלי אך לא יתכן שלמרות זאת אין משהו שמגן עלי כיוון שאני עמדתי בכל ההתחיבויות שלי ואילו המוכר כיוון שאין לו בעייה כספית ועדיין לא מצא דירה לא מפנה את הדירה ששילמתי עליה. נראה לי שהחוזה אינו חוזה שכירות אלא חוזה מכירה ולא יתכן שהמוכר "ישכור" ממני ללא הגבלת זמן. אני לא יכול להמתין מעבר לזמן מסויים למרות שהוא משלם לפי החוזה. תודה.

        • מהם חוזים
          עו"ד דוד צורי | 08/07/2008 10:43

          שלום אבי, אני מבין את הבעיה בה אתה נמצא, אבל חשוב שתבין שחוזה, כל חוזה, הוא למעשה הסכם לחלוקת סיכונים - מי ישא בעלות של כל סיכון ומה תהיה העלות של סיכונים צפויים. כאשר החוזה בינך לבין המוכר נוסח והוכנס הסעיף המאפשר לו לאחר במסירת הדירה בכפוף לתשלום סכום כסף מסויים על כל יום איחור, צריך היה לדאוג שהסכום שירשם שם יהיה כזה שיכסה את נזקיך הצפויים מאיחור כאמור ואף להגדיל מעט את הסכום לצורך הרתעה מלאחר במועד המסירה. לאור פנייתך אני מבין שהסכום שהוא משלם אינו מכסה את נזקיך ואינו גבוה דיו כדי להרתיע את המוכר מלאחר במועד המסירה. זהו פגם בניסוח החוזה (אבל לא בהכרח שפגם זה הוא באשמת מנסח החוזה). יש לבדוק את החוזה אם קיימים סעיפים אחרים שאולי יש בהם כדי לסייע לך מול המוכר

          • איחור בביצוע חוזה
            אבי | 08/07/2008 18:33

            שלום, תודה על התשובות. אני מבין שיש פגם בניסוח החוזה ואכן הסכום נמוך. אני חושב שפגם גדול יותר בחוזה הוא שאין הגבלה על זמן האיחור המותר למוכר. עדיין השאלה האם אין משהו שמגן עלי שכן אני את כל התחיבויותי מילאתי ולפי דעתי לא יתכן שהמוכר יאחר לעד. בכל זאת זהו לא חוזה שכירות על הדירה אלא חוזה מכירה. האם אין כללים או חוקים מוסכמים (למרות שלא כתובים בחוזה) המגבילים את האיחור ובגינם אוכל לתבוע פינוי במידה וקיימת חריגה מוגזמת באיחור (3, 4 חודשים מעבר למועד בחוזה). תודה. *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

            • מגבלות כלליות בחוזים
              עו"ד דוד צורי | 09/07/2008 18:43

              אין משהו שעוזר לך, מצטער. כדאי לבדוק טוב את כל החוזה שלך, אולי מתחבא שם משהו שיוכל לעזור לך.