הודעה מראש בחוזים

  • ביטול חוזה מצד בעל הדירה
    אלירן | 05/07/2008 09:16

    שלום לכם, אני משכיר שנתיים דירה בהסכם שנחתם על 500$ וחולקו צ'קים לפי 2200 ש"ח.לפני כחודש חדשתי את החוזה עם העלאת שכר הדירה ל-2500 ש"ח. בקיזוז שער הדולר משנתיים עברו נותר חוב של 4500 ש"ח שאותו קיזזתי מהצ'קים הראשון והשני. בתגובה לצעד זה מבקש ממני בעל הדירה לפנותה מיידית. שאלתי היא: היות ואני עומד בכל ההסכמים ומעולם לא היתה לי בעיית תשלומים מהו זמן ההודעה מראש המינימלי שיכול בעל הדירה לבקש על מנת שאני יעזוב את הדירה? (כרגע יש לי חוזה לעוד שנתיים).

    • הודעה מראש בחוזים
      עו"ד דוד צורי | 06/07/2008 00:04

      אין זמן מוגדר, זה תלוי מה נקבע בחוזה הספציפי או מה ניתן להבין מתוכו.

      • הפחתת שער הדולר
        אלירן | 09/07/2008 23:11

        שלום עו"ד דוד צורי, מצורף הקטע של התשלום בחוזה שלי, האם על מסך מסמך זה אני יכול לבקש החזר עבור שינוי שער הדולר (בעל-פה סוכם שאני יקבל הפרשים אך כרגע אינם מוכנים לשלם את ההפרשים).שלמתי מראש 12 צ'קים לפי שער דולר 4.7

        • שאלה טובה - חוזים גרועים
          עו"ד דוד צורי | 10/07/2008 00:43

          אם לא די בכך שהחוזה עצמו אינו חוזה טוב והוא חסר מאד בסעיפים חשובים, אז גם מילוי הטופס נעשה באופן שגוי. ועכשיו השאלה איך לפרש את מה שכתוב ? ההגיון אומר שמגיעים לך ההפרשים, אבל החוזה לא אומר זאת. אם תגיע לבימ"ש זה תלוי בטיב ההסבר שיקבל השופט באמון שהשופט יתן בעדים ובזהותו ומצב רוחו של השופט. צר לי אם אני נשמע מעט ציני, אבל במקרים כגון אלו זה ממש ככה.