חוזים עם אופציה

  • מימוש האופציה והלאת דמי השכירות
    טל | 03/07/2008 15:32

    שלום רב, אנו שוכרים דירה מזה שנה. בחוזה נחתם כי י שלנו אופציה להמשיך בשכירות שנה נוספת. לא קיים סעיף המדבר על שינוי סכום השכירות. בעל הדירה הודיע לנו שהוא רוצה להעלות את דמי השכירות ב- 700 ש"ח לחודש. האם הוא יכול להעלות את הסכום כרצונו? האם יש חוק הגביל אותו להעלות עד אחוז מסויים מהשכירות כיום? לתשובה דחופה נודה.

    • חוזים עם אופציה
      עו"ד דוד צורי | 03/07/2008 22:32

      לגבי האפשרות להעלות את דמי השכירות יש לבחון את החוזה ונוסחו. בעל הבית יכול לדרוש כרצונו, אבל אתם צריכים להגיע להסכמה כדי שהשכירות תמשך. אין חוק המגביל משכיר באחוזי העלאת דמי השכירות (המדובר בשכירות לא מוגנת) המלצה בידקו את החוזה היטב, על-מנת לקבוע בצורה מקצועית אם האופציה שבחוזה מגבילה את יכולתו של בעל הבית להעלות את דמי השכירות (בד"כ זה המצב).