חוזים לא ברורים

  • נוסח לא ברור בחוזה
    מוטי | 02/07/2008 21:38

    לפני שנה שכרנו דירה מתושב חוץ בחוזה שנעשה ע"י חבר שלו שאחראי להשכרת הדירה הנוסח בחוזה הוא כדלקמן...ואני מצטט: אני הח"מ שוכר את דירת פלוני ע"י ב"כ פלוני ( לא עו"ד) מיום 1.7.07 עד 30.06.08 כאשר בסיום התקופה תנתן אפשרות להאריך את משך השכירות לפי בקשתי לעוד מס' חודשים. (ע"פ בקשתי הוסף בכתב יד הנוסח " או לשנה נוספת" וחתמנו על התיקון בר"ת): ((ביקשתי את ההוספה כי הבנתי שמדובר באופציה)) המשך ציטוט: "הסכום המוסכם לתשלום הוא 920$ . " שישולם במטבע ארה"ב או לפי שער קניית מטבע.." וכו' וכו',, לא מדובר בחוזה סטנדרטי אלא בפרטים כללים ביותר אשר כתב ב"כ המשכיר.( שאיננו עורך דין). לא מוזכר שום סעיף ביחס לפינוי, או הודעה מוקדמת משום צד , כמו כן לא מוזכר שום סעיף ביחס לתחולת או אי תחולת חוק הגנת הדייר. החוזה נערך על בסיס אמון.ועמדנו בו בשלמות.ובכל חודש התיצבתי כמו שעון שוויצרי כמעט לשלם ב$ ב"כ המשכיר דרש את התשלום בפועל בדולרים מכיון שהמשכיר הינו תושב חוץ. (לפני כ3 שבועות כשאשתי במקרה דיברה איתו על תקלה מסוימת בדירה והוא אמר שהוא מתכנן להעלות את השער וביקש שאתקשר אליו, כמובן שלא התקשרתי....) גם ב1 לחודש 01.07.08 התיצבתי לשלם ( הכסף ניתן לאשתו ). ובערב הוא התקשר ( ב"כ המשכיר) ודרש להעמיד את שער ה$ לפי 1$=4 שקלים, כלומר 920*4 וכשניסיתי להתווכח אמר שלחילופין נצטרך לפנות את הדירה תוך 3 חודשים. מה החוק במקרה כזה?. מי צודק? ומה מומלץ לעשות.. בתודה מראש על העזרה וההתיחסות.. מוטי *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות השכרת דירה

    • חוזים לא ברורים
      עו"ד דוד צורי | 03/07/2008 09:15

      הכלל בפרשנות חוזים הוא שיש לפרש את החוזה לרעת המנסח. או ליתר דיוק לטובת הצד שלא ניסח את החוזה. לדעתי מתוך מה שכתבת ניתן להבין שהמדובר הוא באופציה להמשך השכירות באותם תנאים (כולל דמי השכירות) אם אין בחוזה סעיף המאפשר את סיום השכירות לפני תום החוזה, אז אתה יכול להתעקש על מימוש האופציה באותו מחיר.