חתימה על חוזים

  • הפרת חוזה דוגמנות אשר טרם נחתם.
    עומר | 02/07/2008 00:29

    שלום, יש לי בעיה שעד כה אף אחד לא הצליח לענות לי עליה בצורה טובה. ניגשתי ביוזמתי לסוכנות דוגמנות ידועה, וזו הסכימה לייצג אותי, ומאז ועד כה (מס' חודשים) אני מיוצג אצלהם. במעמד קבלתי ניתן לי החוזה (חוזה אחיד), עליו הייתי צריך לחתום ולהחזיר להם חתום (לא הוגדר זמן, אולם ברור לכל כי הכוונה הייתה שהחוזה יוחזר להם כבר עד עכשיו). לא עשיתי זאת. החוזה עדיין אצלי, ובו סעיפים רבים שעליהם אני לא מוכן לחתום. המצב הוא שכנראה הם לא זוכרים שאני צריך להביא להם את החוזה, ואני מעדיף שלא להביא להם אותו. מה זה אומר? האם שתיקתי בקשר לחוזה מהווה הסכמה שבע"פ לתנאיו? ( ויותר חשוב - הסכמה לסעיפים הספציפיים אשר קושרים אותי לסוכנות לתקופה מסוימת ושאוסרים עליי ליצור קשר עם סוכנויות נוספות ) אני לא מתכוון לקבול על הסעיפים המכתיבים את תנאי העבודה (כמו למשל האחוזים שהם מקבלים), אולם האם אני מחויב להם למשך התקופה הנקובה בחוזה? האם יש להם בלעדיות עליי (משמע האם אסור לי לעבוד בסוכנויות נוספות כפי שמצוין בחוזה) ? יש לציין שאני בגיר ושיש לי הבנה בסיסית אקדמאית בדיני-חוזים (למקרה של חוסר תום-לב אולי).

    • חתימה על חוזים
      עו"ד דוד צורי | 02/07/2008 10:02

      החתימה על החוזה מהווה אישור או הוכחה לכך שקיבלת על עצמך את האמור בחוזה. אי החתימה מציבה בפני הסוכנות בעיה ראייתית להוכיח את ההסדר המדוייק שסוכם עימך. העבודה עימם מקימה הסכמה מכללא, אך לא בטוח שהסכמה זו יכולה להחשב ככוללת את כל סעיפי החוזה. מהכרותי עם החוזים הפחות או יותר אחידים של הסוכנויות, יש בהם לא מעט סעיפים שאינם תופסים מבחינה משפטית, ז"א שגם אם אתה חתום עליהם, תוכל להפר אותם והסוכנות לא תוכל לקבל סעד מביהמ"ש, כגון הגבלת העיסוק לאחר סיום החוזה ועוד. בעקרון ככל שהיקף העבודה שלך איתם יהיה גדול יותר כך תחשב יותר כמי שהסכים לתנאים המקובלים בסוכנות (ז"א לחוזה האחיד).