אין מקור בדיני החוזים לשטרות

  • מהו המקור בדיני חוזים לשיק שחזר? נתנו לי שיק ע"ס
    כז | 25/06/2008 19:29

    200 ש"ח והשיק חזר. מלבד דיני השטרות מהו המקור החוזי שאני יכולה להתבסס עליו כנגד מוסר השיק. האם מדובר בחוסר תום לב בעת שנמסר השיק כאשר ידע בעליו מראש שהשיק לא יכובד? בבקשה אם אפשר להפנות אותי לפסיקה.

    • אין מקור בדיני החוזים לשטרות
      | עו"ד דוד צורי | 26/06/2008 10:48

      תביעה ע"פ השטר היא תביעה שיטרית. ניתן לתבוע לפי חוק החוזים תביעה שעילתה היא עסקת היסוד שבגינה ניתן השטר, בתביעה כזו השטר יכול לשמש כראיה בכתב.

      • שיק שחזר בהוראת א.כ.מ-בעל החשבון בגוף השיק
        כז | 26/06/2008 13:31

        הוא הבעל, אבל השיק נושא את חתימת האשה, איך אני תובעת אותו בהוצאה לפועל? מכ מה האישה חתמה על השיק?

        • ביצוע שיקים שייך יותר להוצאה לפועל מאשר לחוזים
          | עו"ד דוד צורי | 26/06/2008 16:26

          ממליץ להפנות את השאלה לפורום הוצאה לפועל, אבל בעקרון אין כל בעיה להגיש את השיק לביצוע בהוצל"פ לפי הפרטים הרשומים עליו. יתכן (וזה סביר לצאת מנקודת הנחה כזו) שהאישה חתמה בהרשאת הבעל. בכל מקרה אם תוגש התנגדות, יש להבהיר למתנגד כי התוצאה של התנגדות הטוענת לחתימה על שיק ללא הרשאה, עלולה להיות אישום פלילי כנגד האישה. והכסף ממילא יצא מאותו תא משפחתי (בהנחה שהם לא פרודים ו/או גרושים).