בעיקרון כן

  • תביעה קטנה של סוכן ביטוח
    יוסי | 25/06/2008 14:27

    ב- 10/5 עשיתי בטוח צד ג' לרכב. לאחר 3 חדשים בטלתי אותו. סוכן הבטוח אמר לי שאני חייב 600 ש"ח, שילמתי את החוב לסוכן ביטוח. לאחר חדשים רבים תבעה אותי חב' הבטוח על 1324 ש"ח. אך למעשה פסק הדין ניתן על 125 ש"ח קרן והוצאות עו"ד ואגרת בית משפט, מכיוון שהחוב האמיתי עמד על 725 ש"ח. התביעה הוגשה לאחר ששילמתי 600 ש"ח, וסוכן הביטוח בימים אלו אמר לי שלא ידע שנותרה יתרת חוב של 125 ש"ח. אני התקשרתי לעו"ד התובע והפנתי אותו לכל המסמכים והעובדות, הוא הבין אותי ובסופו של דבר הגענו לפשרה שאני משלם לו 650 ש"ח שהם: 125 החוב והיתרה הוצאות. האם אני יכול לתבוע את סוכן הבטוח בבית משפט לתביעות קטנות שיחזיר לי את ההוצאות, כיוון שהוא התרשל. כי אם הוא היה אומר לי שאני חייב עוד 125 ש"ח אני הייתי משלם במקום, אבל הוא כתב לי שהוא לא ידע ובגלל רשלנותו אני נתבעתי ושילמתי כספים שלא הייתי צריך לשל.

    • בעיקרון כן  לת
      | עו"ד דוד צורי | 25/06/2008 14:37

      • מודה לך אך תשובתך לא הספיקה לי, אם אני תובע את
        יוסי | 25/06/2008 18:56

        הסוכן הביטוח אז יש סיכויים שאני אזכה בתביעה? לפי מה שפרטתי לך את השתלשלות העניינים? או שיש פרטים שחסרים לי? אולי תוכל לעזור לי בפורום זה.

        • אני עו"ד ולא שופט (בינתיים בכל מקרה)
          | עו"ד דוד צורי | 26/06/2008 10:44

          סיכוי לתביעה יש, השאלה היא איזה סיכוי ? בתביעות קטנות קשה לענות על השאלה הזו, כי השופט אינו מחוייב בסדרי הדין או בדיני הראיות והוא יכול, פחות או יותר, לעשות מה שהוא רוצה. כך שבגדול הסיכויי מושפע מאד מההתרשמות של השופט מהצדדים שמופיעים בפניו. כבר ראיתי מישהו שהגיע עם תיק שבו הייתי משוכנע שהוא יזכה, אבל השופט החליט שהוא שקרן והוא הפסיד. אני נזהר מלהתנבא בהקשר זה.