חוזה לא כתוב עם גן ילדים

  • הוצאה מגן ילדים
    הופ | 23/06/2008 21:08

    הבן שלי כבן 4 נמצא שנה שניה בגן ילדים פרטי, שנה שעברה ש/הה בגן חודש יולי וחצי אוגוסט, השנה מאחר וילדתי ואני נמצאת בחופשת לידה במהלך חודשי הקיץ וכן ובני הגדול (8) אינו הולך לקיטנה הודעתי לגננת לפני 3 ימים כי בני לא ישהה השנה בחודשים יולי אוגוסט בגן (לציין כי שנה הבאה הוא עולה לגן רשות ערייה) , הגננת הודיעה לי כי חלק מתנאי ההתקשרות בגן היו שהייה בגן בחודשים יולי אוגוסט, לציין שלא היתה התקשרות בכתב בעת רישום הילד לגן כמו כן מאחר בהיותי עובדת במשרה מלאה מובן מאליו היה שנה שעברה שהילד יהיה בגן והשנה הנושא כלל לא עלה. האם קיימות פס"ד בנושא, האם הגננת זכאית לתשלום עבור חודשים אלו, האם קיים נוהג? לציין כי בני הבכור לא היה בגן הזה.

    • חוזה לא כתוב עם גן ילדים
      | עו"ד דוד צורי | 23/06/2008 22:32

      החוזה בגן ילדים הוא בד"כ מהנוהג. הנוהג הוא כי ילדים נרשמים לשנת לימודים שלמה מספטמבר עד ספטמבר. יש כמובן גם מקרים שונים בהם ילד נכנס לגן באמצע שנת לימודים וישנם המקרים בהם ילד עוזב את הגן באמצע שנת לימודים. במקרים אלו בד"כ מגיעים להסכמה כלשהי בין ההורים לגננת. כמובן שככל שההודעה על העזיבה היא מוקדמת יותר כך הנטייה היא לכיוון ההורים, היות וההודעה המוקדמת מאפשרת לגננת להערך ולקבל ילד אחר לגן במקום זה שהולך. במקרה שלך מדובר בחודשי הקייץ בהם קשה במיוחד למצוא ילד אחר שיכנס לגן לפני תחילת שנת הלימודים, במיוחד שמחצית מחודש אוגוסט היא חופשה שנתית. (אגב התשלום על החופשה השנתית חל על מי שהיה בגן רוב השנה) הוצאת הילד במועד זה מציבה את הגננת בפני שוקת שבורה היות והיא פשוט תספוג הפסד של חודשיים שכ"ל. לא מצאתי פסיקה בנושא, אך הדבר נובע ככל הנראה מכך שהמדובר הוא בתביעות קטנות הנגמרות בפשרה. כך גם אני הייתי מציע לנהוג במקרה זה - להגיע לפשרה. מנסיון החיים שלי הייתי מציע לך לשקול להשאיר את הילד בגן את החודשיים הללו, חופשת הלידה הרי אינה באמת חופשה, יש לא מעט "עבודה" עם הרך הנולד ועם הילדים שחוזרים מהגן ומבית הספר. ברור לי שהשיקול הכלכלי גם הוא חשוב אבל מכיוון שגם בפשרה תאלצי לשלם משהו (נניח חצי) אז לא עדיף כבר לשלם את הכל ולפחות להנות מהתמורה ?

      • נתונים נוספים
        הופ | 24/06/2008 08:08

        הילד לפני חג שבועות חזר עם סיפור כי המטפלת נתנה לו מכה בלחי כמובן שנערך ברור עם הגן הסיפור של הילד היה מאוד תחום בזמן אנשים ומיקום ספציפי עם סיפור רקע מאידך מדובר במטפלת שמאוד אוהבת אותו כך שקשה לדעת מה נכון והמצב נסגר בצורה כזו שהילד צמוד לגננת ובימים שהיא צריכה לצאת מוקדם אני מוציאה את הילד ולא משאירה אותו עם הסייעות מתוך מחשבה שמדובר ב 3 שבועות אחרונים של הגן בוודאי שלא התכוונתי להמשיך לתפקד כך עד אמצע אוגוסט, ואכן השבוע הגננת הודיעה לי ביום א שהיא יוצאת מהגן ב 1300 והוצאתי את הילד הביתה, האם זה משנה את התמונה?

        • זה כבר סיפור אחר לגמרי
          | עו"ד דוד צורי | 25/06/2008 08:44

          במקרה שהסיבה להוצאת הילד מהגן נובעת מהיחס שהילד קיבל בגן (מכה בלחי) זהו סיפור אחר לחלוטין, היות ואין צורך בהסכם והדבר ברור לכל, כי ההתחייבות הראשונה במעלה של הגן, היא להעניק לילד טיפול מסור והתנהגות כאמור הינה הפרה של התחייבות בסיסית זו. למען ההגינות אני אציין, שמעט מפתיע אותי שלא מצאת לנכון להזכיר זאת בהודעתך הראשונה.

      • תשלום בגין אוגוסט לילד שנכנס לגן פרטי באמצע השנה
        שאלה בנושא גנים פרטיים | 26/05/2019 15:58

        היי
        הילד שלי נכנס לגן פרטי בינואר לאחר שהגן הפרטי הקודם סגר את שעריו שבועיים לפני סוף דצמבר. הורים שהכניסו את ילדיהם לגן במחצית השניה של אוגוסט דצמבר שילמו  על השהות של הילד בגן פר יום וסוכם מול הגננת שהתשלום לאוגוסט יהיה יחסי.יש הורים שהבינו שהיחסיות היא פר הימים שהילד יהיה בגן באוגוסט מתוך ההכרות על הנוהג כי ילד שנכנס באמצע שנה לא משלם על אוגוסט. היום קיבלנו הודעה מהגננת כי עלינו לשלם על אוגוסט בניכוי של 4 ימים ( יום על כל חודש שהילדים לא היו בגן). השאלה היא מה הנוהג במקרה כזה ומה נחשב יחסי?
        אודה לתשובה