אופציה לתקופת שכירות נוספת

  • יש לנו אופציה או לא?
    שרון | 18/06/2008 13:50

    יש לנו בעלת בית בעייתית מאד, אשר מנסה באופן סדרתי להתנער מחובותיה כלפינו. חתמנו חוזה לראשונה בתאריך 15.8.05 עם אופציה לשנה נוספת, לאחר שנה בעלת הדירה נסתה להתנער מהאופציה אך נאלצה לאפשר לנו להמשיך. לאחר שנה (בתום האופציה) חידשנו את החוזה ומחיר השכירות עלה. בעלת הדירה הוסיפה בכתב ידה על החוזה הישן כי הדירה תושכר לנו לשנה נוספת (ציינה את התאריכים) והוסיפה כי כל סעיפי החוזה הקודם בתוקף (כאמור מופיע סעיף אופציה אף כי לא שונו התאריכים). אנחנו הבנו כי חתמנו על חוזה עם אופציה ולכן הסכמנו כמחווה של רצון טוב לוותר על הפרשי הדולר של אותה שנה . בעלת הדירה יצרה איתנו קשר לאחרונה ודרשה להעלות את שכר הדירה בכ-2,000 ש"ח. מה הפרשנות המקובלת לחוזה? מה המלצתכם?

    • אופציה לתקופת שכירות נוספת
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 20/06/2008 13:21

      שלום רב ! אין באפשרותי לתת תשובה מושכלת מבלי לעיין בחוזה. בכל אופן באופן כללי אם כתוב כל סעיפי החוזה בתוקף אזי גם האופציה בתוקף. בעניין זה אם הדברים יגיעו לבית המשפט בית המשפט ינסה לבחון מה היתה כוונת הצדדים וינסה לבחון ראיות נוספות שיסיעו לו לקבל החלה. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים