ביטול המחאות

  • חשש מסירוב המשכיר לתשלומי הפרשי שער דולר
    gilli18 | 17/06/2008 17:41

    שלום רב ! אני שוכר דירה מזה שנתיים והחוזה עומד להסתיים בעוד 3 חודשים. החוזה הינו חוזה סטנדרטי דולרי לפי שער יציג ביום פרעון הצ'ק. כאשר הצ'קים ניתנים מראש והסכום שעליהם הינו לפי השער ביום חתימת החוזה. העניין הוא כזה: ביום חתימת החוזה השער היה 4.4,לאחר שנה עם מימוש האופציה התקזזנו על הפרשי השער כהלכה,העניין הוא שכרגע הצ'קים שלי אצלו ולפי דבריו הוא מסרב להתקזז איתי על ההפרשים.יש לציין שהוא חייב לי כ-5000 ש"ח הפרשים על השנה האחרונה. ברשותו 3 צ'קים שלי.האם אני יכול לבטל אותם ולשלם לו את מה שמגיע לפי השער היציג האמיתי ? האם הוא יכול לתבוע אותי על הביטול ? האם אני צריך לתבוע אותו? מה לעשות ????? ותודה....

    • ביטול המחאות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 20/06/2008 09:56

      שלום רב ! ביטול המחאה שניתנה הינו עבירה. אם אין כשלון תמורה מלא לא תהיה לך כל הגנה. הצד השני יגיש את ההמחאות שחזרו להוצאה לפועל למימוש וזה יעלה לך הרבה כסף. לשאלה האם ניתן לערוך קיזוז התשובה בחוזה השכירות שאותו לא צרפת. אני לא מדיום ואיני יכול לנחש. בשביל זה עורכים חוזים.עצתי לך היא לשלוח מכתב דרישה בדואר רשום וקבלת החזר בגין שינוי שער המטבע. אם הצד השני לא יענה ניתן להגיש בקלות תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות עוד לפני פגרת בית המשפט המתחילה ב 16.7.2008. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים