פינוי שוכר מדירה לאחר חודשיים

  • פינוי שוכר לאחר חודשיים שכירות
    גילי | 15/06/2008 09:53

    חתמתי חוזה לפני חודשיים (לשנה וחצי) עם סעיף שאומר שבמידה וירצה המשכיר לפנות את השוכר לפני תום החוזה, יהיה עליו לתת לו התראה של חודשיים מראש. אתמול המשכיר הודיע לי שהם מתכוונים למכור את הדירה ואני כאמור גרה כאן רק חודשיים ואצטרך לפנות בעוד חודשיים. האם קיימים סעיפי חוק המגנים עלי (למרות הסעיף בחוזה)? והאם יש לי עילה לתביעה? בתודה מראש, גילי

    • פינוי שוכר מדירה לאחר חודשיים
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 15/06/2008 15:34

      גילי שלום ! כשחותמים על חוזה צריך לקרוא אותו ולבחון האם תוכנו מתאים לך. אחרי שחתמת על החוזה את נזכרת שלא נוח לך להתפנות מהדירה בהתראה של חודשיים? אין שום סעיף חוק המגן עלייך ואין לכך כל עילת תביעה. חתמת על חוזה בתנאים מסויימים. התנאים מגולמים בין היתר במחיר. חלוקת הסיכונים בין הצדדים ברורה. אם המשכיר יודיע לך בהתאם לתנאי החוזה כי עלייך לפנות את הדירה בתוך חודשיים את תאלצי לפנות אותה. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • הבהרה
        גילי | 15/06/2008 17:39

        ההתראה של חודשיים מקובלת עלי, אבל כשחתמתי על החוזה לשנה וחצי, לקחתי בחשבון שהמשכיר יכול לפנות אותי, אבל לא אחרי שנכנסתי לדירה רק לפני חודשיים. לא מגיע לי פיצוי על ההובלה שעשיתי רק לפני חודשיים ??? האם כשמשכיר מעוניין למכור, לא הוגן שיודיע לי על כך בזמן חתימת החוזה ולא חודשיים אחרי שנכנסתי לדירה? אין סעיפי חוק שמגנים על דייר שנכנס לדירה רק לפני חודשיים? תודה, גילי