העלאת דמי שכירות לתקופת האופציה

  • העלאת דמי שכירות במימוש אופצית הארכה
    jufi | 15/06/2008 01:22

    אנו משכירים בית , מזה כשנה, לשוכרים יש אופציה להארכת חוזה לשנה נוספת , בעקבות עלית מחירים דרסטית באיזור , אנו מבקשים להעלות באופן יחסי את השכירות , מצ"ב הנוסח כפי שמופיע בחוזה , נשמח לדעת מה האפשרות העומדת ברשותנו. אופציות להארכת תקופת השכירות: 6. א. לשוכר תהיה הזכות בתום תקופת השכירות להאריך את תקופת השכירות הקבועה בסעיף 4 לעיל לתקופה נוספת של __ חודשים (להלן: "זכות האופציה") המתחילה ביום _________ והמסתיימת ביום _________ (להלן: "תקופת האופציה") בתנאים המצטברים כדלקמן: 1. השוכר הודיע למשכיר בכתב על רצונו לממש את זכות האופציה הראשונה וזאת עד 60 יום לפני תום תקופת השכירות. 2. השוכר המציא בטחונות למשכיר ו/או האריך הבטחונות שנתנו בתקופת השכירות. הוארכה תקופת השכירות בהתאם לאמור לעיל, יחתמו הצדדים על תוספת לחוזה השכירות אשר תהווה חלק בלתי נפרד הימנו, בנוסח המצורף כנספח "א" לחוזה השכירות. ב. בתקופת השכירות המוארכת יחולו כל הוראות חוזה זה בשינויים המתייחסים משינויי המועדים ופרט לסעיף זה. בתודה איתן

    • העלאת דמי שכירות לתקופת האופציה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 15/06/2008 15:31

      שלום רב ! לטעמי אם השוכר יממש את תקופת האופציה בהתאם להוראות החוזה אתה לא רשאי להעלות את דמי השכירות. זה שהמחירים באזור עלו לא משנה את המצב. חלוקת הסיכונים בין הצדדים נערכה בחוזה וכעת לא ניתן לשנותה. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים