איזה אנשים יש בעולם

  • ניתוק חשמל
    רונן | 13/06/2008 19:46

    ד"ר ויסמן יובל שלום אני גר במושב במרכז הארץ . בניתי בשטח של חמי בית עכשיו לאחר 13 שנה חמי החליט לנתק לנו את החשמל בשל טענה שאני חייב לו סכום כסף מסויים האם מותר לפי חוק לנתק לי תחשמל? יש לציין שלי בבית יש שעון חשמל ואנחנו מחוברים דרך כבל לשעון שלו.

    • איזה אנשים יש בעולם
      איתמר | 14/06/2008 07:36

      נשמע לי ממש מוזר שבנית בית, אבל אין לו חיבור חשמל עצמאי. בנית באופן חוקי ? קיבלת אישור אכלוס ? וכו' וכו' למה אתה לא מחובר לרשת החשמל באופן עצמאי ? לא ברור בדיוק המעמד הזה שהבית שלך נמצא בו, לא נשמע לי גם כ"כ חוקי בהגדרה.

    • ניתוק חשמל
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 15/06/2008 15:40

      רונן שלום ! אסור לאדם פרטי לנתק את החשמל אלא רק לחברת החשמל אבל גם אסור לבצע חיבור בלתי חוקי/פיראטי. מי חיבר כבל לשעון החשמל של חמך? אתה? חברת החשמל? כל העניין נשמע על כרעי תרנגולת. כשבונים בית צריך לקבל היתר בניה ואז מקבלים אישור איכלוס ואז באמצעות האישור פונים לחברת החשמל ומבקשים חיבור. כל זה כנראה לא נעשה. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים