סמכות שיפוט

  • תביעה נגד אגד
    אודי | 06/06/2008 22:41

    מקרה בו אני מגיש תביעה קטנה נגד חברת אגד להיכן אני צריך לשלוח את כתב התביעה האם למשרדים הראשיים או לאיזור בו קרתה התקלה. והאם איחור של אוטובוס בזמן של שעתיים מהווה עילה לתביעה -שכן פניתי לשירות לציבור אגד אך חוץ מתגובה שהעניין נבדק. ועבר חודש וחצי ולא קי

    • סמכות שיפוט
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 10/06/2008 14:18

      אודי שלום ! ככלל האופציות העומדות לתובע מבחינת סמכות השיפוט הן כדלקמן: 1. מקום עסקו של הנתבע - אם יש סניף של אגד בעיר מסויימת ניתן להגיש את התביעה בבית המשפט המצוי באותה עיר. 2 מקום יצירת ההתחייבות. 3. המקום שנועד לקיום ההתחייבות. 4. מקום המסירה של הנכס (לא רלוונטי במקרה שלך). 5. מקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים. אחור של שעתיים מהווה לדעתי עילת תביעה. אם אין קול ואין עונה יתכן ויש מקום להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות. בהצלחה בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים