שאלה בנוגע לאספקת גז לדירה שכורה

  • שוכרת דירה בת"א עם שאלה דחופה
    ויקי | 02/06/2008 18:43

    אני שוכרת דירה בת"א והסיפור הוא כזה: לפני יותר משבועיים נגמר לי הגז בדירה. התקשרתי לבעל הדירה לשאול אותו לאיזו חברה הדירה משוייכת. במקום זאת הוא הפנה אותי לבחור מסויים ואמר שהוא כבר יסדר לי את הבעיה. אז הלכתי אל הבחור הזה, והוא אמר שיעלה לגג הבניין לשאול אם נשארו לו בלוני גז. ברגע זה כבר תמהתי על כך שהוא מחזיק בלונים על גג בניין בת"א בטמפרטורות לוהטות. המחיר שדייר אחר בבניין שילם לו על בלון היה מעל 200 ש"ח וידוע לי שהמחיר הסטנדרטי הוא 120-140 ש"ח. לאחר בירור קצרצר הובהר לי שהבחור אינו עובד בחברת גז כלשהי ואינו שייך כלל לתחום. הזמנתי טכנאי של אמישרגז לדירה והוא אמר שהמערכת גז שלי לא תקינה ומסוכנת ועליי להחליפה. כשדיווחתי לבעל הדירה, זה התפרץ עלי וטען שאין לו שום כוונה לטפל בנושא (וטיפול כזה מחייב את הסכמת בעל הדירה). כששאלתי את חאפר הגז מאיפה הוא רוכש את הבלונים הוא אמר לי מפזגז. ושוב, התקשרתי גם לשם ושמו לא היה מוכר במערכת ויותר מכך, הפקידה הנחמדה הפצירה בי שאסור בשום אופן לרכוש מאדם זה את הבלוני גז ושעליי לעבור לכיריים חשמליים. נו באמת. לסיכום, בעל הדירה שלי לא שם עלי ואינו מתכוון לעזור לי. בחוזה השכירות לא רשום דבר על גז, אבל אני די סמוכה ובטוחה שהוא מחוייב לדברים אלמנטרים שכאלה לא?! בבקשה תעזרו לי, אני ממש במצוקה ורעבה לאוכל מבושל כבר שבועיים ואין אור במנהרה... מידע נוסף: חוזה שכירות דירה

    • שאלה בנוגע לאספקת גז לדירה שכורה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 03/06/2008 12:29

      ויקי שלום ! גם אם בשל שגגה נושא הגז לא מופיע בהסכם השכירות הרי שאם הדירה הוצגה לך עם גז ברור שאת זכאית לכך שמערכת הגז תהיה תקנית ובטיחותית ולא תסכן אותך. עליך לפנות בדרישה לבעל הדירה לתקן מיד את מערכת הגז בהתאם לתקן ולדרישות הבטיחות ולאפשר לך לעשות שימוש בגז ולא תאלצי לבצע את התיקון על חשבונך ולקזז את הסכום משכר הדירה (אם הדבר אפשרי בהתאם להסכם השכירות) או לתבוע ממנו את הסכום ואת הנזק שנגרם לך בעת שלא היה גז בדירה. זכותך להינות ממתקני הדירה ללא הפרעה וללא סיכון חיים. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים