פנוי מדירה בשל הפרת הסכם שכירות

  • פינוי מדירה בגלל הפרת חוזה יסודית
    אור | 02/06/2008 13:04

    שלום רב, האם ניתן להוסיף סעיף בחוזה שמגדיר את הדירה כדירה נטושה לאחר שהשוכר לא שילם במועד ולמרות התראות שנמשכו פרק זמן מוגדר, הוא לא יצר קשר? הכוונה שאם זה מה שקרה, אוכל לקחת בחזרה את החזקה על דירתי ולפנות את השוכר? (כמובן שזה יהיה כתוב בחוזה). והשוכר יוכל לפנות לבית משפט אחר כך אם יהיו לו אי אילו טענות שפיניתי אותו ללא סיבה? האם זה קביל בבית משפט?

    • פנוי מדירה בשל הפרת הסכם שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 03/06/2008 12:19

      אור שלום! התשובה שלילית. מה שכן ניתן לכתוב בחוזה הוא שהשוכר מסכים שהמשכיר יתמנה לכונס נכסים של הדירה ותהיה לו הרשות והסמכות , אם וככל שהחוזה הופר הפרה יסודית , לתפוס את החזקה בדירה, לפנות ממנה את מיטלטלי השוכר ולהחליף מנעול בדלד. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • זו היתה כוונתי
        אור | 03/06/2008 12:25

        לזה התכוונתי - שיהיה רשום בחוזה, שאותו השוכר קורא וחותם עליו, שאם הוא לא משלם וכו'...זה נחשב הפרה יסודית והמשכיר יכול לקבל את הדירה לחזקתו. אז מדוע לא מוסיפים סעיף כזה בדרך לחוזים? זה הרי יכול למנוע את כל הטרראם של בית המשפט, צווי פינוי, הוצאה לפועל...