מימוש אופציה

  • מימוש אופציה
    עמית | 01/06/2008 23:37

    שלום רב, בחוזה שחתמנו עם המשכיר יש לנו(לי ולאשתי) אפשרות לממש אופציה לשנה נוספת. (האופציה היא שלנו ולא של המשכיר וכך אנו עושים במשך 3 שנים). בעל הבית אינו מוכן לממש את האופציה למרות שהודענו חודשים מראש כפי שמצוין בחוזה בטענה שיקרית שלא נתנו להכנס למושכר ולתקן בעיות.חשוב לצין כי קבעתי פגישה עם המשכיר בביתו ע"מ לתת את מכתב מימוש האופציה אך הוא לא היה בבית ולכן המכתב נמסר לאישתו. המשכיר דורש פינוי המושכר ולא: 1. הוא יגיש בקשה להוצאה לפועל למימוש שטר החוב. 2. הוא יגיש כנגדי תביעה בבית משפט ובקשה לעיכוב יציאה מהארץ. 3. יגיש כנגדי תביעה במשטרה בשל "השגת גבול" כשנכנסתי לשטח חצרו ע"מ למסור את המכתב. חשוב לציין כי אנו עומדים בכל תנאי החוזה וכל התשלומים שלנו בוצעו בזמן במשך 3 שנים. האם יש לו CASE ע"מ לבצע את האיומים שלו ושל עורך דינו? בכבוד רב ותודה מראש.

    • מימוש אופציה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 02/06/2008 03:51

      עמית שלום, המשכיר יכול להגיש את שטר החוב להוצאה לפועל ולנסות לממש אותו אבל לכם תעמוד טענת פרעתי. הגשת תביעה לפינוי כנגדכם אפשרית אף היא אבל מכאן ועד הגשת בקשה לעיכוב יציאה הדרך ארוכה מאוד. קודם צריך לזכות ואח"כ לפתוח תיק בהוצל"פ ואח"כ לשכנע את ראש ההוצל"פ שאם לא ינתן צו עיכוב יציאה אתה תתחמק מתשלום וכו'. לא ממש רלוונטי בשלב זה. ולבסוף הגשת תלונה במשטרה על השגת גבול אפשרית אבל צריך שתהיה השגת גבול. כניסה לחצר לצורך מסירת מכתב אינה השגת גבול לטעמי. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • מימוש אופציה
        עמית | 02/06/2008 09:26

        ד"ר יובל תודה רבה על התשובה המהירה. "טענת פרעתי" אני מניח שזו תגובתנו להוצאה לפועל... האם זה נעשה באמצעות פגישה או מכתב? צינתה כי הגשת תביעה כנגדנו היא אפשרית... על מה בדיוק הוא יגיש תתביעה הרי לנו הזכות לממש תאופציה? שצינת שקודם יש לזכות ורק לאחר מכן לפתוח תיק בהוצאה לפועל..לזכות איפה? בבית המשפט? עד כמה שאני הבנתי רק לאחר פתיחת תיק בהוצאה לפועל ותגובה שלי אז ההוצאה לפועל תפנה זאת לבית המשפט? הוא לא יכול לבצע את כל מה שצינת במקביל? גם הוצל"פ וגם בית משפט וגם תיק במשטרה באותו זמן? ראש ההוצל"פ יכול לאשר צו עיכוב יציאה מהארץ? עד כמה שאני קראתי בספרי משפטים, זה צריך לעשות דרך בית משפט? מה לדעתך סיכויו של המשכיר? הרי אנו ביצענו את כל החוזה לפנים משורת הדין, באמת ובתמים! תודב רבה רבה מאוד על העזרה.

        • מימוש אופציה
          עמית | 02/06/2008 21:39

          ד"ר יובל, שכחתי לציין פרט חשוב. ע"מ לממש את האופציה ע"פ החוזה צריכה להנתן התראה בכתב חודשים מראש. התראה טלפונית ניתנה חודשים ושבוע מראש אך מכיון שהשוכר נעלם ואינו השיב לשיחות הטלפון המכתב ניתן באיחור של 3 ימים כיון שלא היה ברשותנו את כתובתו. אנא התיחס לפרט זה. הרבה תודה.

          • מימוש אופציה
            ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 03/06/2008 17:10

            עמית שלום! הסאגה הארוכה הזו אינה מתאימה לפורום. אם אתה מעוניין תוכל לפנות באמצעות פניות דחופות תוך צרוף עותק הסכם השכירות. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים