סיום חוזה שכירות טרם המועד החוזי

  • (1)סיום חוזה שכירות טרם המועד (2) סעיף אופציה
    ליאת | 30/05/2008 12:38

    עו"ד ויסמן שלום רב, אבקש התייחוסתך לשתי הסוגיות הר"מ (1) חוזה שכירות קובע סיום השכירות ביום x. השוכר מבקש לסיים את החוזה קודם ומניח כי עליו למצוא שוכר אשר ייכנס בנעליו ואשר ימשיך לעמוד בתנאי החוזה הקבועים באשר לתשלום החודשי. המשכיר מצידו מבקש מהשוכר הקיים אכן למצוא לו דייר חדש אך מבקש להעלות את שכ"ד באופן משמעותי. מה הדין הנוהג במקרה דנן ? (לציין כי אין לכך התייחסות בחוזה) . האם המשכיר רשאי לחייב את השוכר הקיים למצוא לו שוכר חדש בתנאים החדשים ? אם לא יימצא כן האם זו תהיה הפרת חוזה מצידו? שמא זו הפרת חוזה מצד המשכיר שעה שאינו מאפשר למשכיר הקיים להשתחרר מהחוזה באופן מקובל ? (2) האם נכון כי סעיף אופציה מחייב את המשכיר בלבד ? שמא יכול המשכיר לטעון כי אם לא הודיע לו השוכר אחרת יכול הוא להניח כי תקופת האופציה תמומש ? רוב תודות

    • סיום חוזה שכירות טרם המועד החוזי
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 01/06/2008 16:32

      ליאת שלומות ! למשכיר אין זכות לדרוש מהשוכר למצוא דייר חדש לחוזה בו דמי השכירות גבוהים יותר. זה לא תנאי סביר. אם השוכר מציג לבעל הדירה שוכר פוטנציאלי המוכן להכנס לנעליו מבחינת תקופת החוזה והבטחונות ובעל הדירה מסרב רק בגלל שהוא רוצה לשפר עמדות ולהעלות את דמי השכירות השוכר. לטעמי במקרה כזה השוכר יוכל לסיים את החוזה לפני מועד סיום השכירות הקבוע בחוזה.ראוי לשלוח מכתב בדואר רשום ברוח הדברים לבעל הדירה כדי שלא יטען להפתעה. לעניין סעיף אופציה הרי שיש סעיף אופציה לשוכר וסעיף אופציה למשכיר. יש לעיין בחוזה ולברר איזו אופציה ניתנה. המשכיר יכול לטעון מה שעולה על רוחו ואולם מה שקובע זה החוזה. אם בחוזה השכירות קבוע כי בהעדר הודעה אחרת האופציה של השוכר נכנסת לתוקף והוא שוכר את הדירה לשנה נוספת אין בעיה. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים