ביטול זכרון דברים

  • ביטול זיכרון דברים
    אלמונית | 29/05/2008 15:17

    לפני פחות משבוע חתמנו על זיכרון דברים למכירת הבית שלנו, כעבור שלושה ימים התברר לנו כי הוטענו לגבי שווי הדירה ויש באפשרותינו למכור אותה בסכום גבוה בהרבה. יצרנו מיד קשר עם הקונים, הסברנו להם את המצב והבהרנו שבמקרה הזה נאלץ לבטל את ההתקשרות עמם ולשלם את הפיצוי כפי שמופיע בזכרון הדברים על סך 10000 דולר. כעת הפ טוענים כי נגרם להם נזק גבוה בהרבה ורוצים לתבוע על סכום של כמה מאות אלפי שקלים. האם יש עילה לתביעה מעבר לסכום הפיצוי המופיע בזכרון הדברים? הערת המערכת:לקריאה נוספת : מכירת דירה

    • ביטול זכרון דברים
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 01/06/2008 16:47

      אלמונית שלום ! יש בהחלט אפשרות לתבוע סכום פיצוי גבוה מהפיצוי המוסכם בזכרון הדברים אם וככל שהנזק שנגרם גבוה מסכום הפיצוי וכן כי הנזק בר הוכחה. על פי רוב נקבע בסעיפי הפיצוי שמדובר בפיצוי ללא צורך בהוכחת נזק . ברור כי אם ניתן להוכיח נזק גדול יותר מהפיצוי המוסכם ניתן לתבוע אותו. זיכרון דברים אם וככל שהוא מכיל את עיקרי העיסקה (תאור המקרקעין, מחיר, על מי חלים המיסים, הצדדים לעסקה וכו') הוא חוזה לכל דבר ועניין.מי עורך הסכם במקרקעין ללא יעוץ צמוד על ידי עורך דין. על כל פנים ברור וודאי שכעת אתם נזקקים ליעוץ דחוף על ידי עורך דין על מנת להקטין ולצמצם את נזקיכם. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים