אי מימוש אופציה

  • ביטול אופציה
    אוסי | 27/05/2008 10:07

    שלום רב, אני משכירה דירה. החוזה התחיל ב-1.6.06 ואמור להסתיים ב-30.5.08,כלומר עוד כמה ימים. ניתנה לשוכר אופציה לשנה אחת נוספת, בתוספת תשלום של 20$ לחודש בתקופת האופציה, בתנאי שהוא מודיע בכתב על כוונתו לממש את האופציה לפחות 60 יום בטרם תום תקופת השכירות. לא שמעתי ממנו דבר, לא בכתב וגם לא בטלפון. החוזה שחתמנו לפני שנתיים כבר כ"כ לא רלוונטי מבחינת המחירים שלו, שאני די מרוצה שלא שמעתי ממנו, כי לפי הבנתי זאת ההזדמנות שלי למצוא שוכרים חדשים במחירי השוק כיום. האם זה נכון? ואם כן, אז כמה זמן לתת לו כדי להחליט אם הוא מעוניין להישאר במחיר החדש (מחיר השוק היום), או לצאת? חודש? מבחינת הביקוש לנכס, אני יכולה למצוא תוך שעה שוכרים במחיר השוק, כך שהעניין הוא רק שאינני רוצה לזרוק אותו מהיום למחר לרחוב, אבל גם אינני מעוניינת להאריך את האופציה בתנאים שהיו. האם טוב לב והתחשבות של חודש נניח, עלולים לחשוף אותי שלא ביודעין לאיזו בעיה? המון המון תודה!

    • אי מימוש אופציה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 27/05/2008 12:33

      אוסי שלום! כמובן שבלי לעיין בחוזה עצמו תשובתי יוצאת מהנחה שהתאור שלך של החוזה מדוייק ומשקף את תוכנו. על בסיס הנחה זו אזי אם השוכר לא עמד בתנאי למימוש האופציה (קרי הודעה בכתב על כוונתו לממש את האופציה לפחות 60 יום לפני תום תקופת החוזה) אין הוא יכול לממש את האופציה. נקודה. את לא צריכה לתת לו שום זמן. שילחי לו בדואר רשום הודעה כי תקופת השכירות מסתיימת ביום 30.5.2008 וכי עליו להערך לפינוי הדירה עד אותו מועד בשעה 24:00. אם הוא רוצה עוד חודש ואת רוצה להיות טובת לב אזי שהוא יבקש ואז תחתמו על נספח לחוזה המאריך את תקופת השכירות באותם תנאים (כולל הבטחונות שצריכים לעמוד לפחות שבועיים לאחר התקופה המוארכת בתוקף) או בתנאים אחרים כפי שתסכמו. במצב כזה לא תחשפי לשום סיכון שאינך חשופה אליו כבר כעת (למשל שהשוכר לא יצא מהדירה בתום תקופת השכירות). בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • אי מימוש אופציה
        אוסי | 27/05/2008 22:37

        המון המון תודה!