מימוש אופציה לתקופת שכירות נוספת

  • שכירות חודשית
    איריס | 26/05/2008 11:48

    שלום.אני גרה בשכירות חודשית כאשר נתתי צקים לכל השנה לפי שער הדולר ביום חתימת החוזה .הצקים. הם לכל השנה.עקב קשיים כלכליים ביקשתי מבעל הדירה לחודשיים לא להפקיד את הצקים הקרובים(גם כך ניגמרת שנת השכירןת)ואני אעביר לו לפי שער הדולר לאותו חודש לחשבונות בשקלים.לא היתה בעיה ובעל הדירה הסכים.עשיו יש לי אופציה לעוד שנה ואני מממשת אותה .כמובן בידיעתו של בעל הדירה.שאלתי היא אם החוזה הוא בדולרים האם יש לבעל הדירה רשות או זכות להעביר אותי לשקלים בסכום קבוע כל חודש ולא משנה כרגע איך זה ישולם לו?או שאני נישארת בחוזה עם דולר ומשלמת לו לפי שער הדולר כל חודש בשקלים.?תודה *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • מימוש אופציה לתקופת שכירות נוספת
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 26/05/2008 13:43

      איריס שלום, מה שקובע הוא כמובן חוזה השכירות. אם חוזה השכירות קובע כי בתקופת האופציה דמי השכירות יעלו ב 30$ לחודש אזי מדובר בחוזה דולארי ובעל הדירה לא יכול להעבירו לחוזה שיקלי סתם כך כי מתחשק לו. קיראי היטב את החוזה ואם אין בסעיפים הדנים באופציה אפשרות להעביר את החוזה לחוזה שיקלי בתקופת האופציה אזי קיבלת את התשובה לשאלתך. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • שכירות חודשית
        איריס | 26/05/2008 16:08

        תודה לך עו"ד ויסמן.אכן ענית לי היטב על שאלתי.ןתודה.פעם אחת מצליח לי משהו.כתחוב שמעלה ב 30 דןלר ואין כלל סעיף שיקלי בחוזה השכירות.המשך יום נעים