העלאת דמי שכירות בתקופת האופציה

  • העלאת דמי השכירות במימוש אופציה
    אמיר | 25/05/2008 01:27

    שלום בעוד כחודשיים עומד להסתיים חוזה השכירות שלי ואני מעוניין לממש את האופציה לשנה נוספת, בעלת הדירה מסכימה אך דורשת להעלות את דמי השכירות בכ-30% האם היא רשאית לעשות זאת? להלן סעיף האופציה בחוזה: 13.הארכת תקופת השכירות (אופציה) לשוכר זכות להאריך את תקופת השכירות לתקופה נוספת של 12 חודשים החל מתאריך 5.8.2008 ועד לתאריך 4.8.2009 ובלבד שיודיע על כך בכתב למשכיר חודשיים לפני תום תקופת השכירות, דמי השכירות יהיו בתקופת ההארכה מוצמדים למדד המצטבר של המחירים לצרכן ו/או שער של דולר ארה"ב לפי ברירת המשכיר ובתנאי מפורש שלא יהיו כל הפרות שהן בתקופת חוזה זה. הערבויות שבידי המשכיר או הנאמן נשארות בתוקפן. השוכר יאפשר למשכיר חודשיים לפני תום תקופת החוזה להציע ולהראות את המושכר לדיירים פוטנציאליים, השוכר מתחייב להודיע למשכיר חודשיים מראש על תאריך גמר יחסי השכירות במכתב רשום.

    • העלאת דמי שכירות בתקופת האופציה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 25/05/2008 10:36

      אמיר שלום ! מנוסח הסעיף עולה, לדעתי, כי בתקופת האופציה לא ניתן להעלות את דמי השכירות למעט עידכון דמי השכירות בהתאם למדד או שער הדולר ארה"ב לפי בחירת המשכיר. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • תודה רבה  לת
        אמיר | 25/05/2008 18:31