הפרשי שער

  • תשלומי שכירות
    רונן | 21/05/2008 00:56

    שלום. אני חתום על חוזה שכירות לשנה בו מסרתי צ'קים לשנה מראש, כאשר כל צ'ק הוא לחודשיים קדימה, כלומר שישה צ'קים. בצ'קים נרשמו סכומים לפי שער דולאר של אותו תאריך כאשר בחוזה סוכם שבראשית כל חודש יועברו ההפרשים. הנוסח המדוייק בחוזה אומר: " בכל ראש חודש לתקופת השכירות, יעביר המשכיר לשוכר, או לחילופין, השוכר למשכיר,את ההפרש בין דמי השכירות החודשיים לפי השער היציג של הראשון לאותו חודש לבין דמי השכירות שנתנו מראש כל שהתשלום בפועל של דמי השכירות שיקבל המשכיר לאותו החודש, יהיה בהתאם לשערהחליפין העדכני. אני מבין מזה שאני עושה חישוב של הפרשים לכל חודש. בעל הבית טוען פתאום שההפרש יחושב לכל חודשיים לפי מועד פרעון הצ'ק, ולא לכל חודש בנפרד. לדעתי הוא פשוט עושה את זה כדי למזער נזקים מהדולאר. האם ישנה אפשרות לפרש את הסעיף הזה בדרך שבה הוא פירש ? השתדלתי לנסח אותו בצורה מאוד בהירה כשחתמנו את החוזה. אודה להתייחסותך.

    • הפרשי שער
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 22/05/2008 19:26

      רונן שלום ! כדי לתת תשובה מלאה לשאלתך יש לבחון האם החוזה מגדיר את מועדי התשלום אחת לחודש? מדוע נמסרו המחאות לתשלום דמי השכירות כל המחאה ההעבור חודשיים? מבלי לבחון את הסעיפים הללו שעשויים לשפוך אור על העניין הרי באופן כללי הפרשנות היותר טבעית היא שהחישוב יבוצע בכל חודש. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • המשך - תשובות
        רונן | 23/05/2008 02:46

        זה הסעיף השנוי במחלוקת: מועדי התשלום מוגדרים אחת לחודשיים (בעל הבית רצה שלושה חודשים מראש אבל התפשר, להבנתי זה סתם עניין של תשלום ותזרים, לא קשר לשאר החוזה, אבל זה רק פרשנות שלי). תת סעיף ג' היה תוספת שלי כדי להבהיר את העניין בקשר למתי מקזזים ואיך. בזמנו הוא הסכים אבל עכשיו הו אמתנער ואומר שזה רק לפי מועד תשלום, כלומר לפי מתי נפדה צ'ק. זה לא מספיק ברור ? . א. דמי השכירות החודשיים נקבעו ל- ___________ $ ארה"ב לפי שער יציג שפורסם על ידי בנק ישראל ביום התשלום. במילים __________________________________________ וישולמו כדלקמן: 1. ביום___________ ישולם סך של__________$ לפי שער יציג ביום התשלום. 2. ביום___________ ישולם סך של__________$ לפי שער יציג ביום התשלום. 3. ביום___________ ישולם סך של__________$ לפי שער יציג ביום התשלום. 4. ביום___________ ישולם סך של__________$ לפי שער יציג ביום התשלום. 5. ביום___________ ישולם סך של__________$ לפי שער יציג ביום התשלום. 6. ביום___________ ישולם סך של__________$ לפי שער יציג ביום התשלום. ב. תשלום דמי השכירות יתבצע באמצעות שיקים שיימסרו מראש במועד חתימת הסכם זה, כמפורט בנספח 2 להסכם זה, לפי שער יציג של דולאר ארה"ב שפורסם על ידי בנק ישראל באותו יום. ג. בכל ראש חודש לתקופת השכירות, יעביר המשכיר לשוכר, או לחילופין, השוכר למשכיר, את ההפרש בין דמי השכירות החודשיים לפי השער היציג של הראשון לאותו חודש, לבין דמי השכירות שנתנו מראש, כך שהתשלום בפועל של דמי השכירות שיקבל המשכיר לאותו חודש, יהיה בהתאם לשער החליפין העדכני. ד. השער היציג לדולאר ארה"ב במועד חתימת ההסכם: _______ ₪, ובמילים________________________________. ה. דמי השכירות עבור תקופת האופציה יהיו צמודים כדלקמן:______________

        • הפרשי שער
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 23/05/2008 22:05

          שלום רב! לדעתי ההסכם ברור למדי ולטעמי הפרשי השער צריכים להיות מחושבים בכל ראשון לחודש ממש כשם שאתה סברת. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים