פינוי מדירה שכורה

  • פינוי מדירה שכורה
    שי | 18/05/2008 06:30

    שלום רב! אני ומשפחתי גרים בדירה שכורה מזה כמעט שנתיים בחוזה שכירות ל-3 שנים עם אופציה.לפני חודשיים התגלה סיכסוך ביני ובין בעל הדירה,בשל תיקונים שהיו צריכים להתבצע בדירה,נזילות מים קשות(באמצע הסלון)ובעיות ביוב,בעל הדירה סירב לתקן בטענה שז לא באחריותו ולפי סעיפי החוזה שזה בהחלט באחריותו. לבסוף הייתי חייב לתקן כי לא ניתן לנהל חיים בכלל ועם שני ילדים קטנים בבית. הודעתי לו שאני מקזז את סכום התיקון(כמה אלפי שקלים)מדמי השיכרות.כך פרץ הסיכסוך. היגענו לכך שהוא דורש שאפנה את הדירה(אין כזה סעיף בחוזה),אני סרבתי. הוא שלח מכתב מעו"ד בו הוא דורש ממני לפנות תוך שבוע בשל העובדה שאני לא משלם.ואני סרבתי והשבתי במכתב מפורט את כל השתןלשלות הדברים. לפני יומיים מתקשר אלי בעל הדירה ואומר לי שהוא יודע שיש לי תיק פלילי ושאני בהסדר נושים(נכון לפני 15 שנה היתה לי הרשעה פלילית-זו עובדה שאני לא יכול לשנות,עבירה של צווארון לבן שבגינה שילמתי את חובי לחברה,ונכון לפני שנה סגרתי עסק בשל חובות כספיים ויש לי איחוד תיקים ל-3 שנים,36 תשלומים במסגרת הוצאה לפועל-זו עובדה)שאלתי אותו איך הדבר קשור?הוא אמר לי שאני פושע ושאני יעזוב את הדירה,אם לא אז יש לו עכשיו עילה לפנות אותי. האמת נראה לי תמוהה.ראשית מה הקשר?שנית איך בכלל אדם יכול לדעת שיש לי הרשעה פלילית מלפני 15 שנה,לגבי איחוד תיקים-זה בטח אפשר לדעת,אבל לדעתי זה גם לא קשור לעניין של החוזה ביננו. הוא נתן לי אוליטימטום של שבוע לפנות את הדירה.מה עלי לעשות עכשיו? תודה מראש.

    • פינוי מדירה שכורה
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 18/05/2008 13:43

      שי שלום ! סעיף 9 לחוק השכירות קובע כי אם לא תיקן המשכיר את הפגם תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה מהשוכר רשאי השוכר לתקן את הפגם ולדרוש מהמשכיר החזר הוצאותיו הסבירות או להפחית את דמי השכירות כל עוד לא תוקן הפגם לפחי היחס בו פחת שווי השכירות עקב הפגם ולבסוף סעיף 9(ג) קובע כי פגם שתיקונו דחוף רשאי השוכר לתקנו בלי דרישה מהמשכיר או מתן הודעה בכתב.אופי הפגם שאתה מתאר עולה, לדעתי, כדי פגם שניתן לתקנו אפילו ללא הודעה למשכיר וודאי שאם הודעת לו והוא לא מיהר לתקן אתה זכאי לתקן ולהפחית את ההוצאה מדמי השכירות. מאידך לעיתים מכניס המשכיר סעיף האוסר לבצע כל קיזוז על חשבון דמי השכירות ואז יתכן וזה מופיע בחוזה שלך עם המשכיר וזה עשוי לסבך את הדברים. גם כך אם זה יגיע לבית משפט לדעתי תצא וידך על העליונה. לעניין הפינוי מהדירה הרי שאם קיים סעיף שאוסר על קיזוז אזי יתכן שהפרת את החוזה הפרה יסודית המקנה למשכיר זכות לדרוש ממך פינוי. לכל עניין העבר הפלילי שלך מלפני 15 שנה אין קשר לעניין (אני מניח שלא נדרשת להשיב על שאלון לפני שכירת הדירה בדבר עבר פלילי). לעניין איחוד תיקים בהוצאה לפועל גם זה לא רלוונטי כל עוד אתה עומד בתשלומים ומכבד את הסכם השכירות. אני מציע שתפנה אליו בכתב בדואר רשום, תציין את פניותיך אליו לתיקון הנזילות, תציין את הוראות חוק השכירות המחייבות אותו לתקן כל ליקוי במושכר הפוגע בשימוש השוכר במושכר, צרף קבלות על התיקונים שביצעת והצעה לחזור למסלול תקין ברוח טובה. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • תודה רבה לך,מעריך מאוד,תודה  לת
        שי | 18/05/2008 13:47