אחריות עו"ד בעסקת מכר

  • אחריות עו"ד בעסקת מכר
    עמי | 17/05/2008 01:04

    נכס שמכרתי התגלה בדיעבד, לאחר השלמת החוזה כנכס שהליכי הרישום בועדה המקומית ומינהל לא הושלמו עבור תוספת שנעשתה מזמן. הגילוי המאוחר גרם לתביעה ע"י הוועדה, כמו גם הליך ארוך ויקר של רישום כדין שביצעתי. עורך הדין שלי דורש ממני שכ"ט עבור הטיפול והייצוג בבית המשפט. שאלתי: האם זכאי העו"ד לשכ"ט והאם לא מחובתו למנוע הסתבכות כזו ולא לאפשר השלמת המכירה לפני בדיקת כל המסמכים?

    • אחריות עו"ד בעסקת מכר
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 18/05/2008 13:58

      שלום רב! ראשית עמדתי היא שמגיע לעורך דין שכר בגין כל פעולה שהוא עושה עבור לקוחו. זו פרנסתו של עורך הדין ואין לו אחרת. מאידך אני סבור שבהחלט חובתו של עורך דין לבדוק את המצב המשפטי והתכנוני של נכס המקרקעין הנרכש או לכל הפחות להציע לרוכש לשלוח שמאי מקרקעין או אדריכל לבדוק נושא חשוב זה. בהצלחה ד"ר יובל ויסמן,עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

      • תודה -- האם אותו כלל ישים גם לעו"ד הצד המוכר??  לת
        עמי | 18/05/2008 14:29

        • בדיקה תכנונית של הנכס הנמכר על ידי בא כוח המוכר
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 18/05/2008 14:38

          עמי שלום ! לדעתי אין חובה זהה על עורך הדין המייצג את המוכר שכן חזקה שהמוכר יודע ומכיר את תכונות הממכר. קשה להאמין שבעל הנכס לא מכיר את המצב המשפטי והתכנוני של הנכס (אלא אם כן הוא ירש אותו וכו'). בכל אופן חובה על בא כוח המוכר לברר את חבויות המס העשויות לנבוע עקב מכירת נכס המקרקעין וגם ליידע את המוכר כי אם יש חריגות בניה או צווי הריסה יתכן ולא יוכל לקבל את אישור הרשות המקומית והועדה המקומית לתכנון ובניה המופנים לרשם המקרקעין על מנת לאפשר את העברת הזכויותת בנכס לקונה בטרם יוסרו ההפרות הקיימות בנכס. בברכה ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים

          • תודה רבה על תשובתך!!!!  לת
            עמי | 19/05/2008 09:35